Színvonalas táncgálának adott helyet Székkutas, ahol néptánc, balett, hip-hop és hastánc produkciókkal léptek színpadra a csapatok. A gála háziasszonya, Keleti Andrea, kiemelte, a táncot nem lehet elég hamar elkezdeni, mindenkinek ajánlja, mert a tánctudással együtt a személyiség is fejlődik.

\"http://static.promenad.hu/article/12/78/00/2b66be228837709842d2a589ac51b6ac_normal.jpg\"

Kovácsné Rostás Erzsébet, a kulturális és civil ügyek tanácsnoka, a Székkutasi Olvasókör elnöke elmondta, 2009-ben rendezték meg az első hagyományőrző napot és azóta minden évben Székkutas ad helyet ennek a rendezvénynek, ahová hódmezővásárhelyi és orosházi fellépők is érkeznek. A vasárnapi táncgála azért is volt különleges, mert Keleti Andrea táncművész érkezett a településre, hogy a rendezvény háziasszonyaként lépjen a színpadra.

\"http://static.promenad.hu/article/12/78/00/0a1c89dc5f7c60d3f6283f8e6b32d4b1_normal.jpg\"

Nyertes LEADER pályázat segítette hozzá a kistérséget, hogy ilyen színvonalas rendezvényt tudjunk életre kelteni. A projekten belül rajzpályázatot is hirdettünk, melynek szlogenje: „Tánc közben az lehetsz, ami csak akarsz abban a pillanatban.”. Nagyon sok pályamunka érkezett, amelyeket a Művelődési Központban meg is tekinthetnek a látogatók – fejtette ki Kovácsné Rostás Erzsébet.

\"http://static.promenad.hu/article/12/78/00/ba7cd45ef953dd776360d9d65f043ff4_normal.jpg\"

Keletei Andrea, a Táncgála háziasszonya megtiszteltetésnek vette, hogy meghívták erre a rendezvényre, és elmondta, a szívéhez a társastánc áll a legközelebb, de az ovis fellépőkről sem bírta levenni a szemét, olyan ügyesek voltak.

A táncot nem lehet elég hamar elkezdeni, mindenkinek ajánlom, mert a tánctudással együtt a személyiségünk is fejlődik. A fejlődés szempontjából fontosnak tartom, hogy ilyen rendezvényeken lehetőséget kapjanak a tánccsapatok. Nagyon nagy szükség van a gyermekek motiválására. A legjobb lehetőség erre, ha megmutathatják tudásukat közönség előtt - folytatta Keleti Andrea.

\"http://static.promenad.hu/article/12/78/00/860a6586529c2b31885d2417ef5bb323_normal.jpg\"

A táncgálát reggel a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar nyitotta előadásával a szabadtéri színpadon, ezután a Mazsorett csapat kápráztatta el az érdeklődőket. Az ünnepélyes megnyitó után nagyon jó hangulatot varázsolt a Művelődési Ház színpadára az Árendás Néptánc együttes apraja-nagyja. Őket a Promenád Tánccsoport követte, akik szambát, rumbát és cha-cha-cha- t mutattak be a közönségnek. A legkisebbek is elbűvölték tánctudásukkal a látogatókat, ők az Icinke-Picinke Néptánccsoport tagjai voltak. Elkápráztatta a közönséget produkciójával a 2004-ben megalakult Zafír Hastánccsoport, akik számos országos, egyéni és csoportos bajnoki címmel is büszkélkedhetnek.

\"http://static.promenad.hu/gallery/00/16/73/5773bf9a4f5d4c7b02e4358a9524ab2e_normal.jpg\"

Csak úgy ugrálunk egyik műfajból a másikba – mondta Keletei Andrea, miközben felkonferálta a Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió táncosait. A stúdió 1980-ban alakult meg és nagy hangsúlyt fektet a repertoár sokszínűségére, amit be is mutattak a vasárnapi gálán. A Szilver Tánccsoport és a Vass Sándor Balett Mozgásművészet és Modern Iskola növendékei is színvonalas előadást tártak a nézők elé.

A délután folyamán a Székkutasi Olvasókör Napsugár I-es és II-es Néptánccsoportja is a színpadra perdült és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ: csicsergő, bóbita és kiscsillag néptánccsoportja is megmutatta tudását. A műsort a Kankalin Néptáncegyüttes előadása zárta. Ezek után, a szabadban folytatódtak a programok. Kézműves kiállítás és vásár, lovas kocsikáztatás, állatsimogató és rajzkiállítás várta a továbbiakban az érdeklődőket.

 
Forrás: promenad.hu