Mihály Ferencet elmondása szerint nagyon meglepte, amikor megtudta, hogy Székkutas képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott neki. A Gregus Máté Bio Kertbarát és Faluszépítő Közhasznú Egyesület elnöke március 15-én vehette át az elismerést Szél István polgármestertől.

Ifjúsága Székkutas tanyavilágában telt, 1977-ben költözött be a faluba. A család földműveléssel foglalkozott, ő maga esztergályos ipari tanulónak állt, 1965-ben végzett, mint esztergályos. 42 évet dolgozott a szakmában. Szeretett a műhelyben dolgozni, de amikor csak tehette a természetben tartózkodott, segített a családnak a földeken.

A kertbarát klub a 90-es évek közepén alakult meg Székkutason, Mihály Ferenc 2001/2002 fordulóján csatlakozott a mozgalomhoz. Mint megtudtuk, saját kertjében konyhakerti növényeket termel, a szülőktől örökölt földön pedig kapás növények vannak.

A másokon való segítés már elég régen megfertőzte, a gépállomás kollektívája óvodának, iskolának és időseknek is szívesen segített. A kertbarát és faluszépítő egyesület tagjaként parkok gondozásában illetve idős emberek kertjének gondozásában nyújt segédkezet. Hozzátette, a kertbarátok között családias a hangulat, megbeszélik gondjaikat-bajaikat, és ahol tudnak, segítenek egymásnak.

Forrás: Kutasi Hírek