Az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hátralékkezelő programot indít az áramdíj megfizetésével nehezen küzdő háztartások megsegítésére.
Az elsődleges cél a díjhátralékkal rendelkező családoknál felhalmozódott áramtartozások rendezésének elősegítése, a kikapcsolt fogyasztók visszacsatolása a villamos energiafogyasztásba, valamint a támogatott fogyasztók segítése abban, hogy elkerüljék a hátralék újraképződését.
A támogatást egy elektronikus pályázat benyújtásával lehet igényelni. A pályázati űrlap a www.halozat.maltai.hu honlapon érhető el.  Pályázat benyújtására 2012. február 15. és 2012. június 30. között van lehetőség. Az elbírálás folyamatosan történik, a támogatási keret teljes felhasználásával a pályázat befogadását 2012. június 30. előtt is lezárhatják.

Pályázhat:
Olyan magyar állampolgárságú lakossági fogyasztó,
 aki az EDF DÉMÁSZ Zrt. szolgáltatási területén fogyasztási hellyel rendelkezik, vagy a tartozás miatti kikapcsolás és szerződésfelmondás előtt rendelkezett,
 akinek a villamos energia fogyasztási hely állandó lakhelyét képezi,
 aki az igényelt támogatással azonos, vagy nagyobb összegű önrészt tud vállalni,
 aki (vagy a vele egy háztartásban élő személy) védendő fogyasztónak minősül.

Az alábbi kategóriákban lehet pályázatot benyújtani:
1. a pályázat kiírása napján (2012.02.01.) a szolgáltatásból már kikapcsolt fogyasztók
2. kikapcsolási értesítést kapott fogyasztók (a pályázat kiírásakor a fogyasztónak a pályázat kiírását követő időpontra szóló kikapcsolási értesítője van)
3. előre fizetős mérővel rendelkező és korábbi időszaktól hátra maradt hátralékos fogyasztók
4. rendszeresen fizető, de igazoltan súlyos szociális helyzetű védendő fogyasztónak minősülő ügyfél

A pályázni szándékozóknak az űrlap kitöltéséhez a Székkutasi Polgármesteri Hivatalnál Varjúné Rostás Éva ügyintéző nyújt segítséget, illetve további tájékoztatást ad a pályázattal kapcsolatban.

Hunyák Zsuzsanna jegyző