Vadonatúj rendőrautót kapnak a körzeti megbízottak, rendbe hozná a MÁV épületet az önkormányzat és 2014 tavaszán indulhat a szennyvízberuházás – hangzott el többek között a székkutasi általános iskolában április 25-én tartott lakossági fórumon.

\"http://static.promenad.hu/article/12/76/75/39adb2467a00d139432cb4337a3bcad2_normal.jpg\"

Szél István polgármester beszámolt a folyamatban lévő és hamarosan megvalósuló beruházásokról. A tervek szerint még idén ősszel átadják a felújított Faluházat, a sportpályát, a sportcsarnokot és egy modern játszóteret, sőt egy új játszóteret már a Gyermeknapon is avatnak a Kossuth utcában. Az elkövetkező egy-két évben több mint 2 milliárd forint értékű beruházást hajthatnak végre Székkutason, sikeres pályázatoknak köszönhetően. Megújul egyebek mellett a Művelődési Ház, az Egészségház és a faluközpont.

\"http://static.promenad.hu/article/12/76/75/0bdc723a3078e84054b9f1a05f478fb9_normal.jpg\"

Jövő tavasszal kezdődhet a szennyvíz beruházás, amely a vártnál is nagyobb támogatással valósulhat meg. A polgármester szerint már 2013-ban is várható egy kis felfordulás, 2014-ben viszont nagy felfordulás lesz, de ez a székkutasiak érdekét szolgálja.

Szél István szólt arról is, hogy hamarosan vadonatúj rendőrautó érkezik a településre, amelyet a körzeti megbízottak használhatnak majd. A megjelentek közül volt, aki javasolta, az új járművel időnként a reggeli csúcsforgalom idején a 47-es faluba bevezető szakasza mellé kiállhatnának, ennek talán lenne némi visszatartó ereje gyorshajtókra.

A község első embere megemlítette azt is, hogy hamarosan aláírják a szerződést, és az önkormányzat 10 évre használatba veszi a MÁV épületet. Nagyobb zöldfelület karbantartást, és ha sikerül pályázaton pénzt szerezni rá, az állomásépület felújítását is tervezik. A Hugo Hartung hagyaték is itt lesz majd látható.

\"http://static.promenad.hu/article/12/76/75/9777e0443e814b95b4773321e5f2df4c_normal.jpg\"

Molnár György a csatornázás kapcsán szólalt fel. Azokban az utcákban, amelyekben a 60-as, 70-es években megtörtént a csatornázás, 2013. december 31-ig rá kell kötni a meglévő rendszerre azoknak, akik ezt eddig nem tették meg. Ahhoz azonban, hogy ez megtörténhessen, ismerni kellene a műszaki részleteket. A polgármester jelezte, hogy a határidőt próbálják majd kitolni, illetve az érintetteknek szakemberek segítségével adnak majd tájékoztatást.

Dajka Andrásné képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a lomtalanítás idején számos utazó begyűjtő jelenik meg a községben. A polgármester elmondta, kérte a körzeti megbízottakat, hogy lomtalanítás idején fokozzák a járőrözést.

Szóba került még a zöld hulladék elhelyezés, amelynek kapcsán Szél István megemlítette, hogy mióta elindították a kazánprogramot, fanyesedékre mindig szükség van, és jövő héten érkezik a zúzógép, amelyhez el lehet majd vinni a lenyesett gallyakat.

Január 1-jétől nem kötelező az önkormányzat számára az állati hulla elhelyezést biztosítani, és mivel ez milliós terhet rott a településre, ezért a képviselő-testület egyhangúlag megszüntette a lerakó helyet. Ennek régi formáját biztos, hogy nem fogjuk visszaállítani – jelentette ki a polgármester –, de legkésőbb szeptemberre igyekszünk valamilyen megoldást találni.

Forrás: promenad.hu