Csütörtökön került sor a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2012. évet értékelő állománygyűlésére, ahol Csuka Attila tű. őrnagy, parancsnok foglalta össze az elvégzett munkát, majd azt követően Kajtár István tű. alezredes, tanácsos, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője ismertette a parancsnokság 2012. évi minősítését, melyben a tavalyi évben végzett munkát „megfelelt”-re értékelte.

A parancsnokság hat Hódmezővásárhelyi középiskolával kötött megállapodást az önkéntes közösségi szolgálat teljesítésének lehetőségéről, és elvégezték a HTP-hez tartozó települések katasztrófavédelmi kockázati osztályba sorolását is. Hódmezővásárhely az egyes, míg Mindszent, Mártély és Székkutas a kettes kategóriába került. Mind a négy településen segíti a polgármesterek munkáját közbiztonsági referens, akikkel a parancsnokság rendszeres kapcsolatot tart.

A parancsnokság jó kapcsolatot ápol a mindszenti és a mártélyi önkéntes tűzoltókkal, akik a BM OKF pályázatán szakfelszereléseket nyertek el, és jelentős esemény volt a Vásárhelyen, amikor az év végén megérkezett az új vízszállító jármű, amely a kiterjedt tanyavilággal rendelkező településen hatékonyabbá teszi a beavatkozásokat.

Kajtár István tűzoltó alezredes, a Szentesi katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője értékelésében kiemelte a parancsnokság állományának kiemelkedő összetartását, az idősebb, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, valamint a fiatal tűzoltók jó munkakapcsolatát.

Forrás: Arany-Tóth Attila tűzoltó zászlós, szóvivő