Lottót és sorsjegyet is árusíthatnának a koncesszióban működő dohányboltok - ezt javasolta Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt mondta a Gazdasági Rádiónak, hogy felvetődött az újság, az édesség és a BKV jegyek forgalmazásának kérdése is, de egyelőre ez még nem időszerű.

Az alaptörténet arról szól, hogy 2013 nyarától Magyarországon dohányterméket elsősorban a fiatalok védelme érdekében, csak korlátozott körülmények között lehet majd vásárolni, ezért jönnek létre a nemzeti dohányboltok, az úgynevezett trafikok. A lebonyolítására létrejött egy cég, amelynek a vezetője felvette a kapcsolatot a Szerencsejáték Zrt. vezetőjével és folytak előzetes egyeztetések, hogy a totó-lottó árusítás adott esetben egyéni kisvállalkozók, családi vállalkozások, korábban munkanélküli foglalkoztatottak tekintetében javítja-e a trafikoknak a rentábilitását.

Lázár János úgy véli, hogy ez több ember számára biztosít lehetőséget, aki bemegy a trafikba, hogy ne csak cigarettát vásároljon, hanem totót és lottót is, másrészt az állam számára ez bevételt jelent. Ami még nagyon fontos, hogy ezzel korlátozható lesz a hozzáférés a totóhoz és a lottóhoz. Lázár János elmondta azt is, hogy hátrányos lépés lenne, ha állami monopóliummá tennék a töményalkohol forgalmazását, de megfontolandó dolog, hogy kiskereskedelmi körülmények között a trafikok is árulhassák.

forrás: OrientPress Hírügynökség