Évek óta az utánpótlás versenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el a vásárhelyi atléták. Az idei évben az egyesületi és diákolimpiai versenyeken hat alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára hódiákos versenyző. A korosztályos nemzeti válogatottban is többször szerepeltek; U20: Kovács Leila, Losonczi Gábor; U18: Krucsai Zsanett, Losonczi Gábor, U16: Szűcs Noémi. Ezért nem meglepő, hogy a Csongrád megyei szövetség évadzáró ünnepségén a tíz díjból ötöt a Hódiák Se nyert el.

2012. november 25-én rendezte a Csongrád megyei Atlétika Szövetség az évzáró rendezvényét. Guba Pálné röviden értékelte az idei évet, majd köszönetét fejezte ki az edzőknek, testnevelőknek és a szenior atlétáknak az év során nyújtott segítségért, munkáért. Külön köszöntötte Csongrád megye olimpikonjait; a Biacsi ikreket és edzőjüket, Antal Andort, s a szegedi, de békéscsabai színekben versenyző Márton Anitát, s edzőjét, Eperjesi Lászlót.

\"\"

Csongrád megye legeredményesebb atlétái 2012- ben a következők lettek:
Női felnőtt atléta: Biacsi Ilona SZVSE
paralimpia 3. hely 1500m
Férfi felnőtt atléta: Seres András Maximus SE
Téli Dobó OB 1.; Felnőtt OB 2. hely diszkoszvetés
Női utánpótlás: Szlatárovics Orsolya SZVSE
UP OB 1. hely 100m síkfutás
Férfi utánpótlás: Szelepcsényi Zsolt TITÁN SE
MEFOB félmaraton1. hely ,Mezei OB 3.hely
Női ifjúsági: Kovács Leila HÓDIÁK SE
diákolimpia 1. hely; egyéni OB, Téli Dobó OB 2. hely gerelyhajítás
Férfi ifjúsági: Losonczi Gábor HÓDIÁK SE
diákolimpia, ifi Ob 1. hely, Felnőtt OB 6. hely távolugrás
Leány serdülő : Szűcs Noémi HÓDIÁK SE
háromszoros magyar bajnok:100 m és 300m gátfutás, hétpróba
Fiú serdülő: Kovács Gergely TITÁN SE
1.hely: 600 m síkfutás- diákolimpia, egyéni OB; 4*600m váltó
Legeredményesebb utánpótlás edző: Héjja Antal HÓDIÁK SE

Az Antal Andor és felesége által alapított vándorserleget a legeredményesebb utánpótlás korú atlétanőnek adják át immár hetedik alkalommal. A 2006-ban Márton Anita, majd az azt követő években csak a hódmezővásárhelyi Hódiák SE versenyzői (Tóth Ibolya, Kovács Leila, Iványi Anna, Kovács Leila, Krucsai Zsanett) érdemelték ki.
Ebben az esztendőben a szintén hódiákos Szűcs Noéminak ítélték oda a legrangosabb díjat.

A díjátadó után a szenior atléták nevében dr. Marosvári Mária értékelte az idényt, és egy nem kellemes hírrel zárta a beszámolóját. A szegedi stadion átépítése miatt sajnos az atlétikai pálya veszélybe került, s ez óriási gondot jelentene a jövőt illetően. Reményét fejezte ki, hogy valami jó megoldás születik ebben az ügyben, s a sportok királynője 2013-ban is tündökölhet a megyénkben.