Átmeneti elnökség vezetése alatt jön létre az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara. A tisztségek választásának menetéről Kispál Ferenc, az Agrárkamara országos átmeneti elnökségi tagja, Csongrád megyei átmeneti elnök nyilatkozott a promenad.hu-nak.

Lassan, de biztosan feláll az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara. A tisztségek választásának menetéről Kispál Ferenc, az Agrárkamara országos átmeneti elnökségi tagja, Csongrád megyei átmeneti elnök elmondta: Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által felállításra került az agrárkamara Átmeneti Elnöksége.

Az ideiglenes Ügyrend 2012. augusztus 14-i. elfogadásával az agrárkamara vezetését az átmeneti elnök vette át. Ettől az időponttól kezdődően a Magyar Agrárkamarát az átmeneti elnök, a megyei agrárkamarák feladatait az Átmeneti Elnökség megyei vezetője vette át.

Az átmeneti elnökség 1 átmeneti elnökből, 19 megyei átmeneti elnökségi tagból valamint 1 Budapesti átmeneti elnökségi tagból áll. Az átmeneti elnökség megbízatása 2013. március 31-ig. szól. Feladata, hogy előkészítse a regisztrációt és lebonyolítsa a kamarai választásokat.

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara megyei küldöttválasztó gyűléseit 2013. február 1. és 21. között, az országos küldöttválasztó gyűléseket 2013. március 9-én tartják meg. Ezt követően fokozatosan egyre több szolgáltatással bíró szervezet kezdi meg működését.

Forrás: promenad.hu