Székkutas - Január 1-jétől Bakos Attila váltja Székkutas háziorvosi posztján Szöllősi Krisztinát. A fiatal, 31 éves, vásárhelyi származású orvos mindig is falun akart dolgozni.

A székkutasi képviselő-testület egyhangú döntése értelmében 2013. január 1-jétől Szöllősi Krisztina helyett Bakos Attila látja el a község háziorvosi teendőit. Szél István polgármestertől megtudtuk: a doktornővel – akinek köszönik eddigi lelkiismeretes munkáját – nem tudtak megegyezni a körzetek üzemeltetéséről, így a következő évtől mindkét kutasi körzetet Bakos Attila „viszi".

A vásárhelyi születésű fiatalember a szegedi egyetemen diplomázott, és tett háziorvosi szakvizsgát. Rezidensként dolgozott Zákányszéken, a szegedi klinika különböző osztályain, magáncégnél, háziorvosként ténykedett Mártélyon, majd Kunszentmárton és Cibakháza egyes körzeteiben, de ügyeletesként a dél-alföldi régió szinte minden városában megfordult már.

– Az akkor Túri Mihály vezette vásárhelyi mentőknél is dolgoztam 3 évig, jó iskola volt, nagyon sokat tanultam a kollégáktól – emlékezett. – Akadtak súlyos esetek, ahol rögtön dönteni kellett, nem lehetett tétovázni. Az ott tapasztaltakat jól hasznosíthattam háziorvosként és ügyeletesként, előbbinél krízishelyzetben, szinte minden lényegesebb eszköz nélkül kell legalább negyedóráig, a mentők kiérkezéséig életben tartani a beteget. A háziorvosi praxisban az is fontos, hogy a rendelőn kívül is szoros kapcsolatot ápoljunk az emberekkel, beszélgessünk velük, így szinte családtagokká válhatunk – őszintébbek lesznek.

Január 1-jétől megválik a kunszentmártoni és a cibakházi praxistól, a nagy távolságok miatt nem is tudná együtt csinálni a székkutasival. A jelenleg 2400 lelkes községből 2000-en tartoznak hozzá. Minden hétköznap lesz rendelés, a háziorvosi munkaidőn túl pedig továbbra is az ügyelet látja el a súlyosabb betegeket: – Mindig is falun szerettem volna dolgozni, ez most valóra vált, és az is valószínű, hogy Székkutasra költözöm – közölte Bakos Attila.

 

- Forrás: www.delmagyar.hu -