A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Agóra intézmény és mint ez az elnevezés is mutatja, egy találkozási helyként is funkcionál a jövőben. Így teret, alkalmat és lehetőséget biztosít nemcsak a város, de a szűkebb és tágabb környék csoportjainak a bemutatkozásra. Gajdán Bálint intézményvezetővel erről beszélgettünk.

A cél kettős, egyrészt a vidéki lakosság számára is nyitva áll a központ, azt körükben is széles skálán propagálják, másrészt a vidéki csoportok is bemutatkozási lehetőséget kapnak igényüknek megfelelően. Ezzel kapcsolatban már több fórum és egyeztetés is indult, az elszántságban pedig Székkutas élen jár.

Székkutas a jövő év elején több civil szervezet és kör összefogásával mutatkozik be a Bessenyeiben, ahová nemcsak a településről, de Vásárhelyről és a többi vidéki faluból is várnak érdeklődőket. Ezáltal a település határain kívül is népszerűsíthetik, megismertethetik kulturális értékeiket.

A kutasiakon kívül nagy az érdeklődés már Derekegyházról, Marosleléről, Mindszentről, Mártély pedig a vásárhelyi csoportokkal közös produkciókra készül. Emellett a Makói kistérség települései is megismerték a lehetőségeket, őket is szívesen fogadják a BMFK-ban.


Forrás: promenad.hu