Időközi választást tartottak szeptember 2-án Vásárhelyen, ahol az államtitkári pozíció miatt lemondott Lázár János helyett Almási Istvánt választották polgármesternek. A kistérségi társulást tanácsát alakító települések vezetői is tisztújítást tartottak, ahol Szél Istvánt, Székkutas polgármesterét választották a társulás elnökének.

http://static.promenad.hu/article/11/86/45/d3e521c13e4c47745e1bbba1b428a41a_normal.jpg

Szél István szerda reggeli sajtótájékoztatóján elmondta, örömmel vette a jelölést, azt az egyhangú szavazás után elfogadta, és elmondta, folytatni kívánja a Lázár János által megkezdett korábbi utat. A kistérségi társulás Lázár János vezetésével több, mint 2 milliárd támogatást eszközölt a társulási intézmények fejlesztésére.

A társulás első számú alelnökének Almási Istvánt választották, második számú alelnöke pedig maradt Mártély polgármestere, Balogh Jánosné.

Jelenleg nyolc pályázat van folyamatban, összesen mintegy 570 millió forint értékben, elsősorban oktatási és szociális intézményfejlesztések körében.

Szél István egy sikerről is beszámolt a Támop 3.4.2 sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja nevű pályázatban a társulás több intézménye konzorciumban dolgozva pályázati támogatást nyer közel 30 millió forint értékben. A projektben az iskolák pedagógia gyakorlata újulhat meg, alkalmazkodva a különböző képességű és tanulási igényű diákokhoz. A program 2013 november végéig tart, tette hozzá az új elnök.

Forrás: promenad.hu