Székkutas Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az 5/2012-es BM rendeletben megjelent önkormányzati felzárkóztatási támogatásra – tájékoztatta szerkesztőségünket Rostás Tibor, településüzemeltetési ügyintéző.

Rostás Tibor elmondta, a szülői értekezleteken a sportpályát követően az iskolában lévő mosdók elavult állapota a leggyakrabban felmerülő probléma. Az 5,5 milliós pályázatból a székkutasi általános iskolát tervezik felújítani, ezekhez a fejlesztésekhez az önkormányzatnak nem kell önerőt biztosítani. A főépület elavult vizesblokkok kapnak új burkolatot, új szanitereket, illetve a villanyhálózat szabványosítása is tervben van.
A régi épületben, két tanteremben cserélik ki a nyílászárókat, valamint új burkolattal és fűtőtestekkel is felszerelik őket. Mindezek mellett a homlokzat is megújul, illetve az épületet körülvevő, már több helyen elavult, hiányos drótkerítést is kijavítják. A munkálatok már augusztusban elkezdődnek és a tervek szerint 2013. június 30-án zárulnak. A településüzemeltetési ügyintézőtől megtudtuk, a szülőknek sem kell aggódni, a nagy zajjal járó munkák nem fogják zavarni a tanulókat, hiszen próbálják a szünetekre időzíteni azokat.

Forrás: Kutasi Hírek