Az önerős járdaépítési program keretében 32 székkutasi ingatlan előtt újulhatnak meg a járdák, mintegy másfélmillió forint támogatással. Az önkormányzat biztosítja az anyagot, a lakosság pedig a munkaerőt. Az érintett ingatlantulajdonosok közül néhányat megkérdeztünk erről a lehetőségről.

Lászlai Ferenc a Németh László utcából nagyon örül annak, hogy a járólapokat végre lecserélhetik rendes járdára. Mint mondta, még a hűvösebb időre várnak, hogy elkezdjék a munkát. Ő maga biztos benne lesz a kalákában, amelyhez még ismerősöket próbál megnyerni.

Hódi Zoltán szerint az önerős járdaépítési program a lehető legjobb dolog, ahol nincs normális járda. Összefogással három Szabadság utcai ház előtt oldották meg a problémát pár nap leforgása alatt.

Gróf Sándorné is nagyon örült a lehetőségnek. Elárulta, már régóta tervbe volt véve a tönkrement járda kijavítása. Az önkormányzat által biztosított anyaggal majd kőműves dolgozik, aki mellett, ha úgy alakul, a tulajdonos lesz a segédmunkás.

Székely Zoltán ajánlja másoknak is ezt a lehetőséget. Kőműves mester segítségével már el is készült Jókai utcai házuk előtt a szép új járda.

A Murgács Kálmán utcában lakó 71 éves Benedek Ferenc nagyon meg van elégedve, az önkormányzattól kapott anyaghoz még vett egy kis plusz anyagot, így a bejárót is megcsinálták. Kölcsön betonkeverővel unokájával összefogva végezték a munkát.

„Nagy segítség, hogy az önkormányzat biztosítja az anyagot” – mondta Andrikó Tünde, akitől megtudtuk, hogy a kivitelezés még hátravan, de nem lesz nehéz szakembert találni, mivel párja, bátyja és sógora is kőműves.

Forrás: Kutasi Hírek