A Mezi Fesztiválon mutatták be Labozár Antal Egy prímás vallomása című kötetét. A szerző szerint ritka pillanat az életében, hogy egybegyűjtve, nyomtatásban láthatja verseit, nótáit, és azokat mások is olvashatják.

„Még szokni kell a gondolatot” – mondta lapunknak Labozár Antal, hozzátéve: „Nagyon jól esik nekem, hogy rengeteg visszajelzést kapok.” Ezek a visszajelzések egytől-egyig pozitívak, volt, aki azt mondta, este elkezdte, és hajnalig olvasta a könyvet. A 740 példányból már több mint 500 elfogyott, így a számok is a sikert igazolják.

Hogy lesz-e folytatás, Tóni bácsi még nem tudja. Van még legalább ennyi kiadatlan nóta, vers, de ezek sorsa egyelőre bizonytalan. Beszélgetésünk során elárulta, nyugdíjba vonulását követően spirálfüzetekbe írogatta a nótákat, de aztán barátjától, Almási Istvántól kapott egy óriási könyvet, abba kerültek a dalszövegek. Aztán ezektől ő maga is szárnyakat kapott, a 90-es években volt olyan nap, hogy két nótát is írt egy nap. Muzsikusként, prímásként sokan ismerik, de sokak számára meglepetést volt a kötet, amely elmondása szerint főleg a kutasiak számára lehet érdekes, hiszen róluk szól.

A könyv ötlete a Székkutasi Olvasókör egy összejövetelén merült fel, ahol számos versét felolvasták, és a kezdeményezés mellé állt Szél István polgármester és az önkormányzat is.

Forrás: Kutasi Hírek