A szabadtéri atlétikai országos bajnokságokat több korosztályban is júniusban és júliusban rendezték, ahol a vásárhelyi atléták kiemelkedő eredményeket értek el. Már a diákolimpiákon elért sikerek – három bajnoki cím – azt jelezték, hogy jó formában vannak a versenyzők, mely edzőik – Héjja Antal, Neményi Béla – munkáját is dicséri.

Ennek köszönhetően két vásárhelyi is meghívást kapott az U20-as válogatottba, s a szlovéniai viadalon Kovács Leila és Losonczi Gábor képviselte hazánkat a nemzetközi versenyen, ahol Leila gerelyhajításban, Gábor távolugrásban versenyzett. A magyar fiatalok a négy nemzet összetett viadalát megnyerték.

http://static.promenad.hu/article/11/73/56/c85d52fe92399119b66f84fc38256b61_normal.jpg

Szekszárd rendezte a felnőtt magyar bajnokságot, mely még az olimpia utolsó kvalifikációs versenye is volt, ezért szép mezőny gyűlt össze. Két még ifjúsági korú atléta érte el a nevezési szintet. Losonczi Gábor bejutott a távolugrás döntőjébe, ahol hatalmas egyéni csúccsal, mely egyben városi csúcs is, az ötödik helyet szerezte meg. Kovács Leilának nem sikerült bejutnia a gerelyhajítás döntőjébe.

Székesfehérvár adott otthont a serdülők összetett versenyének, ahol Szűcs Noémi esélyeshez méltóan nagy fölénnyel megnyerte a 15 évesek versenyét.

Szlovákiában az U18-as válogatott tagjaként két távolugrónk – Krucsai Zsanett és Losonczi Gábor - megközelítve idei legjobbjukat szerepelt.

Nyíregyházán hat fő képviselte a klubot az ifjúsági, junior, U23-asok országos egyéni bajnokságán. Losonczi Gábor ranglistavezetőként nagy versenyben megszerezte az újabb bajnoki címét távolugrásban. Két második hely született; Kovács Leila gerelyhajításban és Krucsai Zsanett távolugrásban vehette át az ezüstérmet. Zsanett a 100 méteres gátfutásban harmadik lett.

Negyedikként ért célba az utánpótláskorú Tóth Ibolya 800 méteren. Az egyetlen egyéni csúcs Kovács Leila nevéhez fűződik, aki az ifjúsági súlylökésben 5. lett. A juniorok között Kocsis Alexandra diszkoszvetésben a pontszerző 6. helyet szerezte meg.

A nagyon jó szervezésű és rendezésű országos bajnokságra való eljutásban, az útiköltség térítésében nagy segítségére volt az atlétáknak Szél István székkutasi polgármester, akinek ezúton is köszönik a vezetők és a sportolók a támogatását.