Székkutas Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 9/2016. (IX.27.) számú rendeletével megalapította a felsőoktatási intézményben tanulók ösztöndíj támogatását.


Ösztöndíj-kérelmet nyújthat be az a székkutasi állandó lakóhellyel rendelkező fiatal, aki első diplomáját szerzi meg nappali vagy levelező tagozaton valamely felsőoktatási intézményben, és még nem töltötte be a 25. életévét, valamint más önkormányzattól nem részesül hasonló célú ösztöndíjban. Tanulmányi eredménye a 2,51 átlagot eléri, illetve azt meghaladja.


Pályázatot benyújtani 2019. október 1. napjáig lehet. (A pályázati adatlapot kitöltve és aláírva kell benyújtani.)
 

Mellékletként az alábbi dokumentumokat kell csatolni:
- első évfolyamos hallgató esetén hallgatói jogviszony létesítésének igazolása, valamint érettségi bizonyítvány és a 12. év végi bizonyítvány másolatát. Magasabb évfolyamokon a benyújtást megelőző szemeszter eredményes befejezésének, és a fennálló hallgatói jogviszonynak az igazolását
- önéletrajzot

 

A család jövedelmi, vagyoni viszonyairól az adatlapon kell nyilatkozni, annak tudomásul vételével, hogy azt a támogató önkormányzat a hatáskörrel rendelkező adóigazgatóság útján ellenőrizheti. 
 

A támogatás egy tanévre, azaz 10 hónapra szól, megállapítása esetén évi két részletben kerül kiutalásra (a második félévre szóló jogosultságot minden év február 20-ig kell igazolni). A támogatás összege maximum 10 000 Ft/hó.
 

A támogatást a képviselő-testület által erre a célra megválasztott bizottság bírálja el, 2019. október 31. napjáig.
 

A pályázati adatlap az alábbi linkre kattintva érhető el: 

http://szekkutas.hu/documents/Palyazati_adatlap_2019.docx