Székkutasi Helyi Választási Iroda Vezetőjétől


VÁLASZTÁSI KÖZLEMÉNY


a 2019. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán az érvényes jelöléshez szükséges ajánlások számáról  


A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 307/E §-a értelmében a 2019. október 13. napjára kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásával kapcsolatban az alábbiakat teszem közzé:

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvényben foglaltak alapján egyéni listás képviselőjelölt az, akit a település választópolgárainak legalább 1 %-a jelöltnek ajánlott, polgármesterjelölt az, akit a település választópolgárainak legalább 3 %-a jelöltnek ajánlott. 

Székkutas település választópolgárainak száma a 2019. augusztus 7-i központi névjegyzék adatai alapján: 1789 fő.

Székkutas községben az érvényes jelöléshez szükséges ajánlások száma a következő:

- egyéni választókerületi (települési képviselő) jelölt részére (1 %): 18 db ajánlás

- polgármesterjelölt részére (3%): 54 db ajánlás


Választással kapcsolatos információt, felvilágosítást a Székkutasi Polgármesteri Hivatalban, a Helyi Választási Iroda vezetőjétől lehet kérni munkanapokon munkaidőben személyesen, illetve az alábbi telefonszámokon:    

+3662/593-050
+3630/903-0189

A Helyi Választási Bizottság döntései, valamint a Választási Iroda hirdetményei hirdetőtáblán történő kifüggesztéssel, valamint a www.szekkutas.hu honlapon kerülnek közzétételre. 


Székkutas, 2019. augusztus 8.                    

Olasz Mónika

HVI Vezető

A választási közlemény az alábbi linkre kattintva olvasható el:

http://szekkutas.hu/documents/Valasztasi_kozlemeny_2019.pdf