Százharmincnál is több táncos lépett április 29-én délután a Székkutasi Művelődési Központ színpadára. A Székkutasi Olvasókör meghívását fogadták el az orosházi és vásárhelyi táncosok, akik a helyi kicsikkel együtt a zsúfolásig megtelt nézőtér előtt mutathatták be produkcióikat.

Kovácsné Rostás Erzsébet, az olvasókör elnöke elmondta: negyedik alkalommal rendezték meg a Hagyományőrző Gyermek Tánc Gálát, amely az idén a szerencsés módon vasárnapra esett tánc világnapján kerülhetett sorra. A délutánra a székkutasi Napsugár csoport Rábaközi táncokkal készült, de a házigazdák színeit képviselték a Silver Team Táncegyüttes fiatal versenytáncosai is.

Elfogadta a székkutasiak meghívását az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda „Kaláris” Néptánc csoportja, valamint a fellépők előtt a néptánc felnőtt változatát az Árendás Néptánc Együttes tagjai mutatták be.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ négy gyermekcsoportja is fellépett a gálán. Az együtteseket irányító Tápai Lászlóné óvodapedagógus kifejtette, hogy valamennyi eddigi gálán részt vettek a vásárhelyi csoportok, akik számára remek lehetőség, hogy szüleiknek is megmutathassák, mit sajátítottak el a tanév során. A műsorban játékfűzéseket adtak elő a gyerekek, de a nagyobbak már tájegységhez kapcsolódó táncot, somogyi ugróst is jártak a színpadon. A szülőknek egyébként sokat köszönhetnek a Tökmagok, Bóbita, Kiscsillag és Kalamajka csoportok, hiszen ők készítik elő a ruhákat a fellépésre, és a vasárnapi előadás színhelyére is egyénileg oldották meg a fellépők utazását.

Szakács Zoltán büszke apukaként kislánya produkcióját készült lefotózni, amikor megszólítottuk. Mint elmondta, az ötéves Szakács Barbara egész nap készült a fellépésre, szépen felöltözött, és mindenkit értesített a műsor időpontjáról, nem hiába: szinte az egész család eljött a vasárnap délutáni fellépésre.

Forrás: promenad.hu