Harmadik, és egyben utolsó napjához érkezett a III. Főtéri Falunapok Székkutason. A vasárnap sem telt el koncertek nélkül, valamint megtalálták a község legfittebb hölgyét és urát.

A reggeli órákban a sporté volt a főszerep, hiszen a Sportcentrumban illetve környékén Huszka Dávid Cross Kids, Bagi Mátyás pedig cross training edzést tartott, segítve ezzel a fitt ébredést. A csarnokban az is jól érezhette magát, aki nem tornával kezdte a napot, hiszen DJ. PET, azaz Tóth Péter remek zenékkel járult hozzá a vidám napkezdéshez.

Miközben a sportosabbak mozogtak, Székkutas legjobb szakácsai az ebédről gondoskodtak, és bográcsban főzték a marhapörköltet a Székkutasi Petőfi Vadásztársaság jóvoltából. Az ebédből bárki vásárolhatott, a bevételt pedig az óvoda fejlesztésére fordítják.

Egy falunapon elengedhetetlen a jó muzsika az ebédhez, így Székkutason sem volt ez másképp, a Polka Band fúvószenekar szolgáltatta a zenei hangulatot a déli órákban.

A megtelt pocakok rögtön két programon sziesztázhattak. A színpadon a "Tűzről pattant barna lányok" című operett műsort tekinthették meg az érdeklődők. A szórakoztató darabot Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas, Érdemes művész, Udvarhelyi Boglárka énekművész, valamint a Pesti Zenés Színpad táncművészeinek közreműködésével élvezhette a publikum.

A sportok szerelmesei pedig részesei lehettek annak a versenynek, aminek a végén kiderült, hogy ki lett Székkutas legfittebb embere. Összesen 8 versenyző mérte össze tudását, 3 férfi és 5 nő.

A nőknél a harmadik Molnár Adrienn, a második Makó Zita lett, a legfittebb pedig Kacsala Gáborné. A férfiaknál a dobogó harmadik fokára Vőneki Gábor léphetett fel, második lett Kacsala Gábor, a kategória győztese pedig Dajka Ádám, aki immár másodjára hódította el a kupát.

A versennyel párhuzamosan a színpadon sem állt meg az élet, fellépett a Classicon Kulturális Tánc és Sport Egyesület, akik mazsorett bemutatóval nyűgözték le a nézőtéren helyet foglalókat.

Őket a Hód-Fitness SE bemutatója követte.

Ám a napnak még koránt sem volt vége, érkeztek a zenés produkciók. A Fivérek együttes egyik frontemberének, Seres Krisztiánnak a latin zenés műsora igazi forró hangulatot teremtett.

A vasárnapot és a három napos Falunapot a PopArt zenekar koncertje zárta.

Forrás: promenad.hu