119 tanuló kezdte meg a 2016/17-es tanévet Székkutason, a Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézményében, melyből 14-en első évüket töltik majd az iskolában.

Csütörtökön, Székkutason a Gregus Máté Általános Iskolában megtartották az idei tanév ünnepélyes megnyitóját.

Az intézményben 119 tanuló kezdte meg tanulmányait, köztük 14 első osztályos diákkal. Az újonnan iskolát kezdőket a tanévnyitón emléklappal és kis ajándékkal köszöntötték.

Első és negyedik osztály részére az állam ingyen biztosította a tankönyvcsomagot, felső tagozaton pedig további rászorultsági alapon kaptak térítésmentesen tankönyveket a gyerekek. Összesen 93-an részesültek ebben a támogatásban. Ezen kívül Székkutas Község Önkormányzata jóvoltából további 3500 forintos támogatásban részesültek azok, akik más jellegű segítségre nem jogosultak.

A nevelőtestületben is történtek változások, új testnevelő szakos tanárnő érkezett, Draskovics Diána személyében, illetve egy alsós tanító néni érkezett, Molnár Adrienn, aki informatikát fog tanítani.

„A tanrendben annyi változás van, hogy az elmúlt tanévben bevezettük a Komplex Instrukciós Programot, amely az eltérő képességű növendékek hatékony együtt nevelését teszi lehetővé, ennek a folytatása következik ebben az évben is. Nagy hangsúlyt fektetünk a digitális kompetencia fejlesztésére, ugyanis 20 új tablet, informatika terem, és számítógépek segítik az oktatást.” – mondta el Patyi Éva, tagintézmény-vezető.

Az iskolában a gyerekek tantárgyakkal, tanulással kapcsolatos szakkörökre, illetve sportfoglalkozásokra is járhatnak majd.

Forrás: promenad.hu