Több beruházás is zajlik jelenleg Székkutason. Erről sajtótájékoztató keretében számolt be Szél István, a község polgármestere.

Második hete folyik a település aszfaltozása, ami közel 100 millió forintból valósul meg a Belügyminisztérium támogatásával. A felújítás keretében 7 km hosszúságban, minimum 5cm vastagságú új aszfaltburkolat kerül rá azokra az utcákra, melyeket a tavalyi évben érintett a szennyvízberuházás. Ez egy vállalás volt az önkormányzat és Lázár János országgyűlési képviselő részéről, hogy a csatornázást követően még az utakat is felújítják.

A beruházás jelenleg 2/3-os készültségben áll, a tájékoztató napján a padkázás zajlott. A Béke és Erkel Ferenc, illetve egy-két kisebb utca a jövő héten kap kopóréteget. A várható befejezés szeptember elsejére tehető.

A másik fontos beruházás keretében a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából, műfüves labdarúgó pálya létesül Székkutason. A Sportcentrumban kerül megépítésre a régi aszfaltos kézilabdapálya helyén. A 25 millió forint értékű négy évszakos pálya 10%-os önerejét a település önkormányzata biztosítja. A kivitelezése idén elkezdődik és várhatóan jövő tavasszal már birtokba is vehetik a focisták.

További kisebb felújítások is zajlanak a településen: 90 db új KRESZ tábla cseréje történik jelenleg is, ennek keretében teljesen új táblák kerülnek kihelyezésre, melyek modernek és jól láthatóak. Csapadék-vízelvezetési munkák is folynak, emellett 3 millió forintból nem rég önkormányzati járdák újultak meg, illetve idén ősszel is meghirdetik a járdaprogramot a lakosságnak, egyelőre 2millió forint keretösszegben, amit jövőre 5 millióra növelnek.

Forrás: promenad.hu