Szombaton reggel útavatással és lovas felvonulással kezdődött a székkutasi főtéri falunapok második felvonása. A lovasok a felújított utcákon szolgáltattak zenés ébresztőt, míg a Béke utcán közös koccintással és hordógurítással ünnepeltek.

100%-ban új aszfaltot kaptak Székkutas utcái, így az ivóvíz-minőségjavító program és a szennyvíz beruházás végeztével az utcák is teljes mértékben megújultak a településen.

A Mester utcáról ennek ünneplésére indult lovas felvonulás, ahol a résztvevők az összes megújult szakaszt végig járták huszárokkal és zenés ébresztővel.

A találkozási pont a Béke és József Attila utcák kereszteződése volt, ahol Szél István polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

A település polgármestere elmondta, hogy az idei évben 7 kilométernyi útszakasz, tavaly pedig 1,5 kilométer újult meg mintegy 150 millió forintos beruházás eredményeként. Ennek kapcsán köszönetét fejezte ki Lázár János felé, aki sokat segített abban, hogy a beruházás uniós és állami forrásokból valósulhasson meg.

„Gratulálok ahhoz, amit a családi házak szennyvíz és ivóvíz beruházása kapcsán elvégeztek. Ezért önöket illeti a taps, hiszen vállalkoztak arra, hogy más minőségű infrastrukturális szolgáltatás, életminőség javítás következzen be. A magam és a kormány nevében gratulálok ehhez.” – mondta köszöntőjében az országgyűlési képviselő.

„Elismerés illeti azokat, akik a csatornázást vállalták, összefogtak, utcaközösségeket szerveztek és támogatták az önkormányzatot, hogy a beruházás megvalósuljon.” – tette hozzá.A köszöntők után a kora reggeli pálinka és a közös koccintás kapta a főszerepet. Valamint egy söröshordó is előkerült, amit átgurítottak a megújult Béke utcai aszfalton.

A székkutasi vígasságnak azonban ezzel még koránt sincs vége. A lovas pályán lovasnappal várják az érdeklődőket, délután pedig a főtéri programok is folytatódnak. A Zanzibár és Janicsák Veca is koncertezik szombat este, kilenc órától pedig a tűzijáték sem marad el.

Forrás: promenad.hu