November végén gyulladt ki Székkutason a Török család háza, ezzel pedig az apa és öt lánya maradtak fedél nélkül. A tűzeset óta Törökék rengeteg adományt kaptak, ez alkalommal pedig a férfit foglalkoztató ATIVIZIG gyűjtött össze közel fél millió forintot.

Ahogy arról beszámoltunk november utolsó hétvégéjén tűz ütött ki a székkutasi Németh László utcában. A kétszintes ház padlásterében az olajradiátor robbant fel, a tetőszerkezet kiégett, az oltás során pedig az alsó szint mennyezete is átázott, tönkre téve a bútorok, ágyakat. A ház lakhatatlanná vált, Tibor és öt lánya a férfi édesanyjához és testvéréhez költöztek.

A család ezt követően rengeteg segítséget kapott, a helyiek mellett Vásárhelyről, Orosházáról és Nagymágocsról is érkezett felajánlás, bútorok, ruhák és egyéb használati eszközök. Török Tibor ezeket ezúton is hálásan köszöni.

Az apa az ATIVIZIG-nél dolgozik közmunkásként, a balesetet követően pedig közvetlen munkatársai nyomban a segítségére siettek. A munkáltató pedig gyűjtésbe kezdett Versegi László, a Hódmezővásárhelyi Szakaszmérnökség szakaszmérnökének vezetésével.

A négy szakaszmérnökség (Szentesi, Szegedi, Csongrádi és Vásárhelyi) csatornaőrei, gátőrei, a közalkalmazottak és a közfoglalkoztatottak és pénzadományokkal járultak hozzá a család megsegítéséhez. A gyűjtés december 16-án ért véget és végül összesen mintegy 454 840 forint adományt adhattak a Török családnak.

Kádár Mihály, az ATIVIZIG műszaki igazgatóhelyettese elmondta, hogy amikor tudomásukra jutott, hogy mi történt a családdal, nyomban gyűjtésbe kezdtek. Kiderült, hogy sajnos nem ez az első eset, amikor egy alkalmazottjuk, munkásuk segítségére kell sietniük, a lehetőségeikhez mérten ilyenkor igyekeznek mindent megtenni.

Török Tibor mindenkinek köszöni a segítséget, hírportálunknak elmondta, hogy csütörtökön az önkormányzattól kapott lakásuk kulcsát már a kezében foghatta és hamarosan a beköltözést is megkezdhetik. A hétvégén már szeretnék ezt megkezdeni, ha pedig minden jól alakul a karácsonyt már az új lakásban ünnepelheti a család.

Forrás: promenad.hu