Két újnak számító sportágat is bemutattak a székkutasi sportnapon. Az egyik a gyermekjóga a másik pedig a Hot Iron. Két stílusában teljesen különböző mozgásforma, jelentkezőkben azonban nem volt hiány egyik órán sem.

Csanádi Anita Mária jóga és pilates edző Szegedről jött Székkutasra, hogy megismertesse ezt a sportot az itt lakókkal. A mai napon a gyermekeknek tartott jóga órát, elmondta, hogy igazából nincs korosztályhoz kötve a részvétel és nagyon jó hatással van a kicsikre, ha végigcsinálnak egy ilyen edzést. Az alapoktól kezdik az okítást és természetesen játékos formában végeztetik a gyakorlatokat a gyerkőcökkel. Megtanulhatják a kutya vagy cica pózt is, közben pedig verseket mondanak és énekelnek is.

A jóga készségfejlesztő is. A gyerekeknél javul a koncentrációs készség és a motorikus készségeket is fejleszti egy – egy ilyen óra. A szülők tapasztalatai között szerepel, hogy a gyerekük nyugodtabb a jógázás után, könnyebben tanul és jobban alszik.

Jakab Tímea hot –iron edző azt nyilatkozta, hogy ez a sportág 2007-ben jött be Magyarországra, azóta ismerhetik az emberek. Az órát végignézve nem egy könnyű sport, póló nem maradt szárazon az edzés végére. Aki elkezdi nem szívesen hagyja abba, az egész testünk szép, kisportolt és izmos lehet, ha a hot –iront űzzük. Nincs kiemelve korosztály, akinek való ez a sport, van 60 éves hölgy is Tímea szegedi csoportjába.

Az izomépítés mellett kardio edzést is tartalmaz a hot –iron, így 24 órán belül zsírégető hatást fejt ki a szervezetben, így elég hamar meglátszik az eredmény.

Molnár Adrienn, aki részt vett a sportos programokon, azt mondta, hogy hétvégente mindig sportol, hétköznap viszont a munkája miatt nem teheti ezt meg. Régebben komolyan kézilabdázott, ma már csak hobbi szinten űzi, de rendszeresen részt vesz cross- training edzéseken is.

A nap családi versennyel zárult, ahol háromfős csapatokban vetélkedhettek az emberek. Erőnléti és vicces versenyszámok is szerepeltek Bagi Mátyás repertoárjában.

Forrás: promenad.hu