Hat kiállító - mind ugyanannak a családnak a tagjai. Szombaton nyílt meg Székkutason B. Kovács Ferencné Somogyi Emőke és gyermekeinek kiállítása.

Egy családban gyakran előfordul, hogy az utódok továbbviszik a szülők mesterségét, jelen esetben sem véletlen, hogy az összes gyerek a művészettel foglalkozik - kezdte ünnepi beszédét Szabó Emese képviselő. Kiemelte, hogy B. Kovács Ferencné Somogyi Emőke, valamint a gyerekek - Emőke, Márta, Katalin, Judit és István - alkotásai is mind hitelesek, egyediek, az alkotás szeretete vezérelte kezüket.

A székkutasi Művelődési Házban megnyílt kiállításra a család valamennyi alkotó tagja delegált műveket. Túlsúlyban vannak a festészeti alkotások, de egy-két szobor is feltűnik. Az egyes alkotók egyéni látásmódja, ábrázolási technikája jól elkülönül egymástól, mégis harmonikus egységbe rendeződnek a kiállítótérben.

Látszólag sokféle kép jelenik meg, amelyek közül az egyéni ízlés alapján ki-ki eldöntheti, melyik fog neki tetszeni - fogalmazta meg Sonkoly Tibor megnyitó beszédében, aki hangsúlyozta a hat kiállító személye mind megérne egy-egy önálló méltatást. A szülői örökség a gyermekek alkotásaiban visszaköszön, így kirajzolódhat a képeken a családi mitológia.

- Forrás: www.promenad.hu -