Hamarosan megkezdődik a csatornázás Székkutason. Egy ilyen méretű beruházás során előfordulhat, hogy néhányan szakembernek adják ki magukat, és megpróbálják megkárosítani a lakosokat. A témában dr. Rádi Norbert rendőr alezredessel, Hódmezővásárhely rendőrkapitányával beszélgettünk.

- Előfordulhat, hogy egy referenciával nem rendelkező személy szakembernek adja ki magát, és egy-egy lakosnak felajánlja, hogy elvégzi az ingatlanon belüli munkálatokat. A csaló ekkor előleget kér és távozik az összeggel. Soha többé nem jelentkezik – mondta dr. Rádi Norbert.

Az is jellemző a bűnelkövetőkre, hogy valamilyen ürüggyel bebocsátást kérnek a lakásokba, például azzal kéréssel, hogy inni szeretnének egy pohár vizet. A házon belül elterelik az ott élők figyelmét, és pénzt, vagy értéktárgyat tulajdonítanak el.

A rendőrkapitány arra kéri a lakosságot, hogy ne higgyenek ismeretleneknek. Csak a tényleges kivitelezőkkel végeztessék el a munkát, és a beruházás időszakában fokozottan figyeljenek értékeikre. Amennyiben gyanús személyt látnak, akkor hívják a 112-es segélyhívószámot.

- A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén még nem fordult elő, hogy csatornázás kapcsán megkárosítsanak valakit – tette hozzá dr. Rádi Norbert, aki még elmondta, ennek fenntartása érdekében az elkövetkezendő időszakban jelentősen megnő a rendőri jelenlét Székkutason.

-Forrás: www.promenad.hu -