Tíz éve, hogy Székkutason megalakult a nyugdíjas klub, amelyre az egyesület tagjai és vendégeik a helyi Fűzfa vendéglőben rendezett vidám ünnepségen emlékeztek.

A klubot alakulásától kilenc éven át Szabó Józsefné Erzsike vezette, míg az elmúlt évben a munkát társelnökként Tóth Antalné Katika és Kozóné Szabó Klára irányították.

Mint elmondták, annak idején fontosnak tartották, hogy a nyugdíjasok is aktív közösségi életet éljenek, és már a megalakulást követő nyáron egy teli busszal tettek közös kirándulást Cserkeszőlőre.

A tagokról hamar kiderült, hogy szeretik a vidámságot, az éneket és a táncot, így alakulhatott meg a Kék Ibolya Dalkör, valamint komplett színpadi produkciók összeállításán is elkezdtek dolgozni. Az eredmény legmarkánsabban a hat, soproni országos nyugdíjas találkozón mutatkozott be, ahol mindig nagy sikerrel képviselték településüket. Mint elmondták, a hetenkénti összejövetelük mindig beszélgetéssel kezdődik, ahol megtárgyalják, kivel mi történt, mi újság a gyerekekkel, unokákkal, dédunokákkal, és csak azt követően tartják meg a dalos, vagy táncos próbákat.

– A nyugdíjas klub tagjai – hasonlóan a többi kutasi civil szervezethez aktívak – mondta el Szél István polgármestere, aki jó egészséget kívánt a tagoknak azzal, hogy tíz év múlva a következő kerek évfordulóra is várja mindannyiukat.

Kovácsné Rostás Erzsébet képviselő maga is jelen volt a klub megalakulásakor, és az ünnepi alkalomra magával hozta a megalakulás alkalmával készített jelenléti ívet is. Mint elmondta, a klub rendszeres résztvevője a helyi olvasókör rendezvényeinek, ők is részt vesznek a gyermeknapi palacsintasütésben, de számíthatnak rájuk a költészet napi, vagy a szüreti alkalmakkor is.

A jubileumi ünnepségre műsorral kedveskedett a kutasiaknak a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a város nyugdíjas szövetségének tánccsoportja és a vásárhelyi Napraforgó Népdal kör is. A nyugdíjas szövetség nevében Oskovics György, vásárhelyi elnök méltatta a székkutasi klub munkáját, versmondóik számos alkalommal és szép sikerrel vettek részt a szövetség költészet napi rendezvényén.

A Székkutasi Nyugdíjas Klub tagjai közül az ünnepi alkalmon Kaszás Mihályné és Szabó Józsefné is előadta saját költésű versét, valamint Dura Imréné és Olasz Jánosné is szavalattal örvendeztette meg a jelenlévőket. A programban a Vasorr című vidám jelenetet Kaszás Mihályné és Kerekes Ferencné adták elő, majd a klub három, híres táncos produkciójából az ez alkalomra összeállított műsort is bemutatták a klubtagok. A közönség vastapssal hálálta meg a Napsugár tánc, a Legényfogó tánc és a Babatánc ötletes és látványos előadását.

 

A klub alapító tagjai, jelenlegi tagjai, valamint a vendégek is átvették a jubileumi ünnepségre emlékeztető okleveleket, majd a Székkutasi harmonikaklub muzsikájának kíséretében fogyasztották el az ez alkalomra bográcsban készített pörköltet.

Forrás: promenad.hu