Szeptember elsejével megnyitja kapuit a Székkutasi Líbor Ilona Óvoda. A soron következő nevelési évben 14 gyerek kezdi meg óvodás éveit. A beilleszkedés megkönnyítése érdekében kedd délelőtt egy családi napot szerveztek az intézményben, amire szeretettel várták a régi és leendő ovisokat illetve szüleiket.

Egy szülő életében az első nagy döntések között szerepel az óvoda kiválasztása. Fontos, hogy milyen környezetbe kerül a gyerek, kik lesznek az óvó nénik, illetve hogy sikerül a beilleszkedés. A Székkutasi Líbor Ilona Óvoda már hagyományosan, minden évben nyílt napot szervez az ovisoknak, bölcsőseknek, és szüleiknek.

A Nyitva van az ovikapu elnevezésű családi nap célja, hogy a leendő óvodások megismerkedjenek a környezettel, és szeptember elsejével már ne egy teljesen idegen épületben kezdjék meg az ovis éveket. A már az intézménybe járó gyerekeknek is hasznos ez a nap, hiszen a nyári mókázások után vissza kell szokni a régi környezetbe, fel kell venni az óvoda ritmusát.

A keddi nyílt napon kézműves foglalkozásokkal, illetve közös játékokkal várták az óvónők a régi- és új tanítványokat. Volt, aki papírsárkányt készített magának, de olyan is akadt, aki inkább a kisvonattal ismerkedett.

„A 2017-18-as nevelési évben 54 gyermek fog hozzánk járni. Ők szinte kivétel nélkül szeptember elsejével meg is kezdik az ovit. Három gyerek érkezik hozzánk kicsit később. Az 54 főből 14 iratkozott be idén, ők lesznek a kiscsoportosok. Az új beiratkozóknál már voltunk családot látogatni, ismerkedtünk a kicsikkel és a szülőkkel is.” – mondta el Lázár Judit, a Líbor Ilona Óvoda vezetője.

A gyerekeknek láthatóan nem lesz bajuk a beilleszkedéssel, hiszen már a keddi családi napon barátkoztak egymással, együtt játszottak, és teljesen belefeledkeztek a játék örömébe.

„Székkutasi lakosok révén egyértelmű volt, hogy ide íratjuk a gyerekünket. Rengeteg jót hallottunk már ismerősöktől az oviról, ezért nem volt kérdéses, hogy ide fog járni Luca. Ma egy kicsit meg volt lepődve, mikor megérkeztünk, de aztán feloldódott, és élvezte az ittlétet. Kicsit kézműveskedett, majd kipróbálta az udvari játékokat.” – mesélte Jaksa Rita.

Forrás: www.promenad.hu