Székkutas Község Önkormányzata és a Székkutasi Lovas Egyesület idén is szeretettel várja az érdeklődőket a IV. Főtéri Falunapra és a XVI. Lovasnapra, szeptember 1-3. között. 
A rendezvény a zene, a kultúra és a sport hármasának jegyében -
valamint színes gyermekprogramokkal - kínál változatos időtöltést szeptember első hétvégéjére.

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezik Székkutason a Főtéri Falunapot. A programok pénteken délután a Székkutasi Emlékháznál kezdődnek, ahol Kovács István fehérgárdista mártír tiszteletére sor kerül az emlékház ünnepélyes névadójára. Ezt követően a Rockefeller, majd a Lord zenekar várja Székkutas főterén a szórakozni vágyókat. Az estét a Gazsó&Szűcs Duó zárja, a tőlük már megszokott, jó hangulatú utcabállal. 

A szombat a sport jegyében indul, ugyanis 9 órakor, az újonnan alakult Székkutasi Futókör egy 4 km-es távra hívja a futás szerelmeseit. A programok 10 órától a Székkutasi Sportcentrumban folytatódnak Bagi Mátyás funkcionális tréner családi cross training edzésével, majd a Fly Addiction akrobatikus kosárlabda bemutatóját és a Feel Good Company táncbemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők, de az is kiderül, hogy ki a legfittebb hölgy és férfi Székkutason. A sportfoglalkozásokkal párhuzamosan a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének, valamint a Rádió 7 és a www.promenad.hu szerkesztőségének közreműködésével kutyashow, illetve állatvédelemmel kapcsolatos játékos feladatok várnak kicsiket és nagyokat. 

A délután a szórakozásé lesz. A fellépők között köszönthetik majd Hatvani Kiss Gyöngyit, Peller Károlyt, Balog Tímeát, Seres Krisztiánt és az Apostol együttest is. A szombati napot tűzijáték és a Jump Rock Band zenekar koncertje zárja. 

A Székkutasi Lovas Egyesület szervezésében szeptember 3-án, vasárnap Lovasnapra várják a helyi és környékbeli lakosokat. A programok között fuvaros verseny, lovasbemutató, csikós-bemutató, voltizs és kétfordulós akadályhajtás is lesz. 
A falunapon a gyermekeknek ingyenes programokkal kedveskednek, többek között ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás és trambulin is garantálja majd a jó hangulatot a számukra. 

A Főtéri Falunapra az idei évben is egy színvonalas és különleges programfüzet készült. Az önkormányzat ezúton szeretne köszönetet mondani Pásztor Andrásnak a fotóért, Prágai Adriennek pedig a szerkesztésért. 

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!