A munkahelyteremtés és a gazdaságfejlesztés tartozik Szél István legfontosabb jövőbeli tervei közé. Székkutas polgármesterével a Rádió 7 szerdai Napraforgó című műsorában Égető Gyula beszélgetett.

Szél István 2010-ben, 25 évesen lett Székkutas polgármestere. Mint elmondta, amikor a község élére került, az pénzügyi problémákkal, tartozással küszködött. Az önkormányzatnak 17 millió forint megtakarítása volt, ez az összeg mára 50 millióra nőtt. A településtől a kormány 42 millió forint adósságot vállalt át.

Székkutason az elmúlt négy év során megtörtént az óvoda korszerűsítése is. Az egészségügyet is jelentős mértékben fejlesztették, korszerűbb eszközökkel történik a betegek vizsgálata és ellátása. Dr. Bakos Attila személyében új háziorvos lett.

A községben jelenleg is folyamatban van a csatornázás. A beruházás 1,2 milliárd forintba kerül, ilyen méretű projektre még nem volt példa a község életében. A lakosság több mint 90 százaléka rendszeresen fizeti a beruházáshoz szükséges önerőt. A munkálatok szeptemberben kezdődhetnek meg és a jövő nyáron érnek véget.

A településen ezen kívül 90 millióból felújították a sportcsarnokot, valamint két vadonatúj játszóteret alakítottak ki. Mindkét szeméttelepet rekultiválják. Az ivóvíz-minőségjavító program keretében egy 250 méter mély kutat is fúrtak.

A műsorban elhangzott, Szél István indul ősszel Székkutas polgármesteri székéért. Mint elmondta, a 2010-ben tett ígéreteinek nagyrészét sikerült teljesítenie. A legfontosabb tervei közé a munkahelyteremtés és a gazdaságfejlesztés tartoznak, ugyanis ezáltal lehet az emberek mindennapi körülményein javítani. - A térség országgyűlési képviselője, Lázár János is mindent megtesz Székkutasért – tette hozzá.

Forrás: promenad.hu