A már hagyományos farsangi mulatságát tartotta meg szombaton a székkutasi Líbor Ilona Óvoda, melynek bevételéből hifi tornyot szeretnének vásárolni. A délután folyamán az intézmény összes gyerkőce jelmezbe bújt, így összesen 54-en öltöztek be.

Minden évben nagy nap ez az életünkben, ugyanis ez egy jótékonysági délután, melynek bevételét az óvodára fordítjuk – kezdte beszélgetésünket Kecskeméti Károlyné, a Líbor Ilona Óvoda vezetője, akitől megtudtuk, hogy az idei bevételből hifi tornyot szeretnének vásárolni.

A szombaton délután 14 órakor kezdődő mulatságra már farsangi díszben pompázott a helyi művelődési ház nagyterme, amely színültig telt érdeklődőkkel. A gyerekek három műsorral készültek. A legkisebbek kilencen voltak, így Hófehérke és a hét törpe mellett feltűnt a királyfi is. A középsősök hóember jelmezbe bújtak, míg a nagyok banyáknak és cicáknak öltöztek.

A fellépések után egy rövid szünet következett, amely idő alatt a gyerekek átöltözhettek és a már saját maguk által elhatározott jelmezt vették fel, majd bemutatkoztak a nagyközönségnek. Zárásként az óvodában működő ovitorna klub lépett színpadra.

Az óvodavezetőtől megtudtuk, hogy a farsangi mulatságról már évek óta egyetlen gyerkőc sem hiányzik, ami így volt idén is, így 54-en öltöztek szombaton, akik Rostás Péter alpolgármesternek köszönhetően egy-egy kis táskát kaptak, ami desszertet tartalmazott.

A négy éves Bánfi Gábor Zétény csoportjával hóemberes táncot adott elő, majd a fiatal elmondta, hogy a fellépés után rendőrnek öltözik, amihez egy gumibotot is beszereztek szüleivel.

László Bence nagyon szereti a farsangot, többször is beöltözött már. Szombaton Shrekké változott néhány órára.

Forrás és fotók: promenad.hu