A Szegedi Tudományegyetem 2011-ben sikeresen nyújtotta be pályázatát, ami konzorciumi együttműködésben valósul meg, melynek tagja a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórháza is. A pályázat keretében a Kakasszéki Gyógyintézet telephely fejlesztésére kerül sor. A munkaterület 2013. decemberében került átadásra a kivitelező részére.

A projekt során, a szakmai, gazdasági szempontokhoz és betegek, valamint a betegellátás szükségleteihez igazodva 19 ágyas nappali kórházi ellátással bővül a gyógyintézet profilja.

Fejlesztésre kerül a férőhelyek száma kapacitásátcsoportosítással, a személyi létszám, az orvosi eszközpark, az informatikai és információs rendszer, és a szakmai együttműködések és a rehabilitációs orvosok és szakdolgozók szakmai képzései.

A projekt célja a mozgásszervi rehabilitáció fejlesztése. Ezen belül az ellátási szintek összehangolása, az átjárhatóság biztosítása a különböző szintek között, a megfelelő minőségű rehabilitáció a progresszivitás megfelelő szintjén. A konzorciumi tag részére nyújtott támogatás összege 377 326 063 Ft.

- Forrás: www.promenad.hu -