Kismajmoknak öltözött gyerekek, néptánc és jó hangulat - röviden így lehet jellemezni az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Jótékonysági Bált Székkutason. Az est folyamán több mint százan mulattak.

– Ebben az évben is megrendezte a Jótékonysági Bált a Székkutasi Líbor Ilona Óvoda és a Gregus Máté Tagintézmény a Művelődési Házban. A rendezvény bevételéből a tervek szerint az óvoda udvarán található játékokat bővítjük, valamint az iskolásoknak tanulói laptopokat vásárolunk – tudtuk meg Patyi Évától, megbízott tagintézmény-vezetőtől.

Az estet Tóthné Kecskeméti Katalin tankerületi igazgató és Szél István nyitotta meg. A polgármester elmondta, az esemény a korábbi évekhez hasonlóan nagy sikert aratott, több mint háromszázezer forint gyűlt össze a tombolasorsolás kezdetéig.

Ezt kővetően óvodások és diákok kedveskedtek különböző műsorszámokkal a résztvevőknek. Színpadra lépett például a Százszorszép Nagycsoport és a Napsugár Néptánccsoport is. Ezen kívül a kismajmoknak öltözött negyedikesek a Dzsungel Könyvéből adtak elő egy részletet, míg a hetedikes tanulók Humorzsákkal nevettették meg a közönséget. A fellépők sora ezzel nem ért véget, ugyanis a tanárok egy meglepetés-produkcióval szórakoztatták a megjelenteket.

A programra immár hagyományosan ellátogatott Bubela István is. Kérdésünkre válaszolva elmondta, színvonalasnak tartja a bált, a gyerekek műsora is tetszett neki. Véleménye szerint jó, hogy ilyen rendezvényeket is szerveznek a településen.

Mészáros Antal, vásárhelyi lakos is mulatott a bálon. Kifejtette, Székkutason született, valamint édesanyjáról, Líbor Ilonáról nevezték el a helyi óvodát.  - Rendkívül jól éreztem magam az est folyamán, a kicsik előadása családias hangulatot teremtett – mondta.

A talpalávalóról a Mixer zenekar gondoskodott.

Forrás és fotók: promenad.hu