A székkutasiak is pályázhatnak a Vidékfejlesztési Minisztérium Turisztikai Fejlesztéseket ösztönző felhívására, melynek keretében százmillió forintot osztanak szét – derült ki a november 19-i lakossági fórumon, amit Benkő Zsolt, a Vásárhely Vidékéért Egyesület munkaszervezet vezetője tartott Székkutason.

Turisztika tevékenységekre lehet pályázni a Vidékfejlesztési Minisztérium Turisztikai Fejlesztéseket ösztönző pályázatán. 100 millió forintnyi uniós forrás áll rendelkezésre a végső, 2007-2013-as uniós pályázati ciklus végén – mondta a Székkutason megtartott, pályázathoz kapcsolódó tájékoztató fórumon Benkő Zsolt, a Vásárhely Vidékéért Egyesület munkaszervezet vezetője, akitől megtudtuk, hogy a fent is említett forrásra a kutasiak is pályázhatnak.

A pályázatokat a Vásárhely Vidékéért Egyesülethez lehet benyújtani, nyomtatott formában, november 25. és december 20. között. Itt kaphatnak segítséget azok, akik szeretnének élni a lehetőséggel.

Építési beruházásokra lehet pályázni, a pályázathoz kapcsolódó eszköz és gépbeszerzésre, valamint szoftver és licens beszerzésre is. – derült ki a fórumon.

Forrás: promenad.hu