Az elmúlt és az elkövetkező három évben Székkutas történetének egyik legnagyobb beruházási sorozata valósulhat meg – jelentette ki a hétfői lakossági fórumon Szél István, polgármester, aki elmondta, hogy összesen 2,5 milliárd forint fejlesztési pénz érkezik a településre.

A szokásos őszi lakossági fórumot rendezték meg hétfőn este Székkutason, ahol Szél István, polgármester beszámolt a településen zajló fejlesztésekről.

Székkutas első embere elmondta, hogy hamarosan megkezdődik a sportcsarnok felújítása. Egyéb problémák miatt nem tudták időben elkezdeni a munkálatokat, ezért idén még a testnevelés órákat a művelődési házban tartják, de április elejére elkészülnek a munkálatokkal és átadják a 80 millióból megújult csarnokot, illetve a projekt keretében felújítják a sportpályát is.

A Művelődési Ház közel 50 millió forintból újul meg, de ennek keretében a Pince Klub előtti tér és a piac is megszépül - derült ki a fórumon. A polgármester elmondta, hogy a Németh László utcában és a hátsó dűlő úton 65 millió forintból megvalósuló belterületi vízrendezés már a végét rúgja.

A fórumon szó esett még a kutasi múzeumról, amit október 5-én délután 14 óra 30 perckor nyitnak meg. A polgármester mindenkit bíztatott, hogy tekintse meg a múzeumot.

Az 1,1 milliárd forintos szennyvízberuházás közbeszerzéseinek előkészítése zajlik. - Jelenleg azon dolgozunk, hogy a 9 százalékos önerőt minél lejjebb vigyük – mondta Szél István, aki hozzátette, hogy az ivóvízminőség javító program a tavasszal kezdődik majd a településen.

"Az elmúlt és az elkövetkező három évben Székkutas történetének egyik legnagyobb beruházási sorozata valósulhat meg" – jelentette ki Szél István, polgármester, aki elmondta, hogy összesen 2,5 milliárd forint fejlesztési pénz érkezik a településre.

Mindezek mellett a polgármester elmondta, hogy a konszolidációnak köszönhetően már nincs hitele a településnek. A közfoglalkoztatás keretében közel száz főt tudnak alkalmazni, illetve a téli program keretében idén is negyven főnek tudnak munkát biztosítani.

Forrás és fotók: promenad.hu