Háromszoros túljelentkezés volt a székkutasi Önkormányzat által meghirdetett földekre – derült ki a hétfői rendes testületi ülésen. Szél István polgármester elmondta, hogy összesen több mint 25 hektár területet, ötven kisebb-nagyobb részre osztva kaptak meg a pályázók.

A székkutasi Önkormányzat több mint 30 hektár földterülettel rendelkezik, melyből 6 hektáron végeznek közfoglalkoztatást. A fennmaradó 25-26 hektár területet megpályáztatták a településen, amire eddig még nem volt példa.

- Ötven darab kisebb-nagyobb földterületet hirdettünk meg, amelyre háromszoros túljelentkezés volt – mondta Szél István, polgármester, aki hozzátette, hogy a mezőgazdasági bizottság és a képviselő testület döntése alapján többnyire fiatalok és családosok kapták meg, de vannak olyanok is a nyertes pályázók között, akik már korábban is műveltek önkormányzati földet. A nyertesek szerződése két évre szól – tette hozzá Szél István.

A hétfői rendes testületi ülésen meghallgatták az új víziközmű-szolgáltató, azaz az Alföldvíz Zrt. beszámolóját. Kiderült, az átállással nem volt gond, a Zrt. tovább foglalkoztatja a székkutasi alkalmazottat. Szél István elmondta, hogy megszűnik a helyi önkormányzati pénztári befizetés, ezentúl a postán, csekken tudnak fizetni a lakosok.

Továbbá a testületi ülésen szó esett még a település beruházásainak állásáról is. A sportcsarnok, illetve a sportpályák fejlesztését több mint 80 millió forintból valósítják meg, melynek munkálatai hamarosan kezdődnek, míg a szennyvízberuházással kapcsolatosan megtudtuk, hogy jelenleg a közbeszerzés zajlik.

Forrás és fotók: promenad.hu