Pályázat keretében újabb tízmillió forintot nyert Székkutas – tájékoztatott Szél István, a település polgármestere. A pályázat az egészségre nevelő, szemléletformáló és életmódprogramokra épül.

Napjainkban egyre nagyobb gondot jelent a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás és a hiányos egészségkultúra. A pályázat az egészségre nevelő, szemléletformáló és életmódprogramokra épül - tudtuk meg Szél Istvántól.

A projekt részeként dohányzást, drog- és túlzott alkoholfogyasztást megelőző, stresszkezelő, és rendszeres testmozgást elősegítő programokat szerveznek – tette hozzá a polgármester. A csoportfoglalkozások keretében kétheti rendszerességgel lehetővé teszik a már fiatal felnőtt korba lépők számára is az önismeret fejlesztést, a szituációs játékok segítségével a személyiség fejlődést, a váratlan stresszhelyzetek kezelését.

Emellett bevezetik az egészség megőrzésével, táplálkozással kapcsolatos foglalkozásokat, melyek a településen hiányzó tevékenységeket pótolnának, valamint egészséghetet és egészségnapot is szerveznek. Fontos, hogy a projekt keretében minden korosztály találjon saját maga számára megfelelő mozgásprogramot heti rendszerességgel; 60 alkalommal 8 fő részére szeretnének pályát bérelni a hódmezővásárhelyi uszodában, ahová a szállítást is biztosítanák.

Mindezek mellett szükségesnek találják, hogy egy balesetmegelőzési és elsősegélynyújtási tanfolyamot is lebonyolítsanak. Szél István elmondta, eszközfejlesztésre is fordítanak az összegből, így vérnyomásmérők, súlymérlegek, testtömegindex mérő eszközöket is beszereznek.

Az egészséges táplálkozást az a komplett reformkonyha fogja biztosítani, amit az Idősek Napközis Otthonában fogják megvalósítani.

Forrás: promenad.hu