Székkutas Községi Önkormányzat sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TÁMOP-6.1.2/11/1/A jelű „Az egészségesebb Székkutasért” elnevezésű pályázaton.

Napjainkban egyre nagyobb gondot jelent a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás és a hiányos egészségkultúra. A pályázat az egészségre nevelő, szemléletformáló és életmódprogramokra épül.

A projekt részeként dohányzást, drog- és túlzott alkoholfogyasztást megelőző, stresszkezelő, és rendszeres testmozgást elősegítő programokat szervezünk. A csoportfoglalkozások keretében kétheti rendszerességgel lehetővé tesszük a már fiatal felnőtt korba lépők számára is az önismeret fejlesztést, a szituációs játékok segítségével a személyiség fejlődést, a váratlan stresszhelyzetek kezelését. Bevezetjük az egészség megőrzésével, táplálkozással kapcsolatos foglalkozásokat, melyek a településen hiányzó tevékenységeket pótolnának. Egészséghetet és egészségnapot szervezünk. Fontosnak tartjuk, hogy a projekt keretében minden korosztály találjon saját maga számára megfelelő mozgásprogramot heti rendszerességgel; 60 alkalommal 8 fő részére szeretnénk pályát bérelni a hódmezővásárhelyi uszodában, ahová a szállítást is biztosítanánk. Szükségesnek véljük, hogy egy balesetmegelőzési és elsősegélynyújtási tanfolyamot is lebonyolítsunk. Átfogó, egész településre kiterjedő programunkkal a lakosságot kívánjuk érzékenyíteni a tekintetben, hogy az egészségért mindenki maga tehet a legtöbbet. A felsorolt tevékenységek juttatnak el bennünket fő céljaink eléréséhez, melyek nem lehetnek mások, mint "Az egészségben eltöltött életévek számának növelése".

 

Székkutas, 2013. július 4.

 

Szél István

polgármester