2013-ban 47 millió forintos összeggel folytatódik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ közös hátralékkezelő programja.

A program mintegy ezerötszáz, az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén nehéz szociális körülmények között élő fogyasztónak segít abban, hogy számukra is elérhető legyen az alapvető villamosenergia-szolgáltatás.

Elsősorban azoknak jelenthet segítséget a támogatás, akik nagyobb hátralékkal rendelkeznek, kikapcsolási értesítőt kaptak, vagy már ki vannak kapcsolva a szolgáltatásból. Az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók pályázhatnak a mérőfelszerelés előtt felhalmozott hátralékuk rendezésére.

A programban résztvevőknek legalább 50% önrészt kell vállalniuk hátralékuk rendezésében, amire egyedi részletfizetési lehetőséget is kaphatnak. A nyertes pályázókat életvezetési, energiatakarékossági tanácsokat tartalmazó kiadvány is segíti. A hozzá tartozó kérdőív kitöltése a támogatási szerződés feltétele.

Az EDF DÉMÁSZ - immár harmadik alkalommal - a szeretetszolgálattal közösen segíteni azokon az ügyfeleken, akik önmaguk is részt vállalnak a díjhátralékuk megfizetésében. Végső cél a megelőzés, hogy ügyfeleik a jövőben külső segítség nélkül is ki tudják fizetni határidőre a számláikat - mondta. Az EDF DÉMÁSZ célja, hogy az ügyfelek a későbbiekben, akár támogatás nélkül is rendezni tudják az áramszámláikat, ezért a családsegítő szolgálatokkal együttműködve lakossági fórumokat szerveznek azokon a településeken, ahol a legnagyobb az érdeklődés a pályázat iránt.

A programra a Máltai Szeretetszolgálat honlapján (www.halozat.maltai.hu) keresztül lehet pályázni 2013. július 1-ét követően. Akik részt szeretnének venni a programban, egy pályázati adatlapot kell kitölteniük. Azok, akik nem rendelkeznek internetes elérhetőséggel, a helyi családsegítő szolgálatoknál, önkormányzatoknál és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainál is kérhetnek segítséget a jelentkezéshez.

 

Székkutasi Polgármesteri Hivatal