Ötödik alkalommal rendezte meg a Székkutasi Motoros Baráti Kör a veterán motoros találkozót. Az idei rendezvény különlegessége volt a kutasi Piroska hagyományok felelevenítése, illetve egy kemenceavató ünnepség. Így aztán a benzingőz, a bográcsban készült ételek egy kis sörrel vegyítve pompás összhangot teremtettek a kilátogatóknak.

Közel kétszáz veterán járgányt csodálhattak meg a székkutasi veterán motoros találkozón, melyet immáron ötödik alkalommal rendeztek meg a településen. Az elmúlt évekhez hasonlóan remek hangulat és remek időjárás fogadta a reggel 9 órakor kezdődő rendezvényre érkezőket.

A regisztrációs sátornál folyamatosan nagy volt a tumultus, miközben az érdeklődő szemek a letámasztott járgányokat tekinthették meg. Szél István, polgármester megnyitó beszédében üdvözölte a motorosokat, akik már visszatérő vendégei Székkutasnak. A település első embere reméli, hogy ez még sokáig így is marad és a következő években is rendeznek motoros találkozót Székkutason.

A rövid megnyitó után a Piroska Csárda kemenceavató ünnepségére került sor, melynek során Molnár Ernő, a Sóshalmi Olvasókör elnökét hallgathattuk meg. Természetesen a kemencében ekkor már sült a délben felszolgált kenyér.Mindeközben a motorosok már sorakoztak, ugyanis egy felvonulás keretében mutatkoztak be Székkutas lakossága előtt. Az utakról visszatérve sem állt meg az élet, ugyanis különféle ügyességi versenyek kezdődtek a bátor motorosoknak. Voltak szellemi, de gyakorlati feladatok is – tudtuk meg Horváth Pál szervezőtől, aki elmondta, hogy idén már Kistelekről is érkeztek a motoros napra, de jöttek Orosházáról, Szentesről, Hódmezővásárhelyről, Csólyospálosról, Mindszentről is. Voltak, akik kettő, de voltak, akik három, illetve négy keréken érkeztek.

A rendezvénynek mindenképpen célja, hogy a megőrizzük a motoros hagyományokat, amit remélünk, hogy majd a most feltörekvő nemzedék tovább visz – tette hozzá Horváth Pál.

Forrás: promenad.hu