LEADER pályázatok keretében a Művelődési Ház nagytermében sor kerülhet a székek és a színpadi függönyök cseréjére, modern hang- és fénytechnikai eszközök beszerzésére, valamint gumiszőnyeg vásárlására, hogy ezzel is megkönnyítsük a nagyszínpadon lévő előadások lebonyolítását. Mindezek mellett új edzőtermi eszközökre is pályázunk, valamint a terveink között szerepel a könyvtár földszintre történő átköltöztetése is – tájékoztatott Olasz Mónika.

A településfejlesztési ügyintéző elmondta, kettő pályázatot a Székkutasi Olvasókör, egyet pedig a Székkutasi Gyermekek Tanulását és Művelődését Segítő Alapítvány nyújtott be összesen 7 millió forint értékben. A pályázatok 100%-os támogatási intenzitásúak és utófinanszírozásúak.

A Székkutasi Olvasókör a Művelődés Ház nagytermébe 200 db szék, bordó, fényzáras színpadi függönyök, modern fény-és hangtechnikai eszközök, kültéri hangrendszer, valamint egy, a hangtechnikai eszközök tárolására alkalmas asztal beszerzésére pályázik. Az elmúlt években – főként a táncos előadásoknál - egyre nagyobb gondot jelentett a nagyszínpadon lévő egyenetlen parketta, ezért is vált szükségessé a gumiszőnyeg vásárlása.

A nagyterem mellett a községi könyvtár is számos eseménynek biztosít helyet, fontos közösségi tér. Többen jelezték – elsősorban az idősebb korosztály -, hogy a könyvtári szolgáltatást sokszor a lépcsőzés miatt nem tudják igénybe venni. A pályázat keretében a könnyebb megközelíthetőség érdekében az emeleten található könyvtári állomány egy részét a földszinten lévő terembe, a volt Teleházba, költöztetnénk át. A projekt részeként ebbe a helyiségbe felnőtt és gyermek könyvszekrényeket, valamint számítógépasztalokat, a civil klubba pedig tárgyalóasztalokat vásárolnánk.

A Székkutasi Gyermekek Tanulását és Művelődését Segítő Alapítvány a sportpályán lévő edzőtermi eszközök beszerzésére nyújtotta be pályázatát. A legfontosabb célunk az, hogy az edzőteremben lévő elavult eszközök kicserélésével és a hiányzó elemek bővítésével növeljük az ott megrendezésre kerülő sportesemények gyakoriságát, valamint hozzájáruljunk az egészséges életmódra neveléshez. A tervezett fejlesztés során beszerzésre kerül 10 db step pad, 2 db spinning bike, 1 db lábtoló gép, valamint egykezes súlyzók és egy 220 cm-es olimpiai rúd is.

A pályázatok kötelező elemeként, a nyilvánosság biztosítása érdekében sajtómegjelenésre kerülne sor, és projekttáblák is készülnének. Bízunk a projektek sikeres elbírálásában.