A „Határtalanul” program keretén belül, a Klauzál Gábor Általános Iskola sikeres pályázatának köszönhetően 40 fő 7.osztályos tanuló, köztük  iskolánkból hat tanuló vehetett részt osztályfőnökükkel együtt  a május 13-tól 17-ig tartó vajdasági kiránduláson.

A  tanulmányi kirándulás célja  a határon túli magyarok életének megismerése, a korábban kialakított testvériskolai kapcsolatok további mélyítése volt. Ellátogattunk Zentán és Torontálvásárhelyen két általános iskolába, ahol nagy szeretettel és természetesen programokkal vártak bennünket.   Baráti focimeccsen ,sportprogramokon vettünk részt, fát ültettünk és  bepillantást nyerhettünk az ottani iskolai életbe. Megismerkedtünk Szabadka nevezetességeivel, sétáltunk az olimpiai sétányon és a palicsi-tó partján, de az állatkertbe is ellátogattunk.  A délvidéki barangolás során számos történelmi helyszínt, emlékművet kerestünk fel, koszorút helyeztünk el a zentai csata emlékművénél is Megcsodálhattuk  Újvidéken a péterváradi erőd fordított óráját, de  jártunk a katakombákban is. Belgrádban, a Duna-Száva torkolatánál lévő egykori nándorfehérvári várban sétálva  pedig megidézhettük  a  dicső múltat, Hunyadi Jánosnak a szellemét is.

Felejthetetlen öt napot tölthettünk   a Délvidéken, és  sok szép élménnyel, tapasztalattal  gazdagodva érkeztünk haza.  Emlékezetünkben örökre megmarad ez a kirándulás. 

7. osztályos, székkutasi diákok