Ismét arra kérjük a székkutasi képviselő-testület tagjait, hogy értékeljék a tavaly év eleje óta eltelt időszak munkáját, történéseit, illetve egy kicsit előre is tekintünk az elkövetkező hónapokra. Ezúttal Rostás Jánost kérdeztük.

A képviselőtestület elsődleges feladatának azt tekintette, hogy a költségvetési hiányt nullára szorítsák le – kezdte beszélgetésünket a képviselő, aki úgy érzi, ez jól sikerült, mert ha az állam nem vállalta volna át az adósságállományt az önkormányzatoktól, akkor is minimális adóssággal tudtak volna dolgozni. Most már kötelező is, hogy hiány nélkül legyen megtervezve a költségvetés.
Rostás János szerint ez nagy előny a falunak, mert más önkormányzatok most kezdik azokat a takarékossági intézkedéseket, amelyeket Székkutas már a testület munkába állásakor meglépett, így most jó pozícióból tudnak tovább fejlődni.

Rengeteg pályázat lett beadva, nem csak az önkormányzat, a civil szervezetek által is, ezek most kezdenek megvalósulni – emelte ki a képviselő. Ilyen lesz a falumúzeum felújítása, bővítése, illetve a belvízvédelem területén is nagyot lépnek előre azzal, hogy az Orosháza felől érkező vizet gravitációs úton elvezetik a település északi részéről a kakasszéki csatornába.

Mezőgazdasági utak karbantartására a közfoglalkoztatás keretében sikerült forrást találni, és úgy tűnik, ez idén is megvalósulhat. A helyi gazdálkodók felajánlásban is szokták az utakat javítani. Szintén közfoglalkoztatottak önkormányzati területen termelnek zöldséget, így is próbálnak az embereken segíteni.

Rostás János a szennyvízberuházás mellett a művelődési ház és a sportcsarnok felújítását is kiemelte. – Ha a beadott pályázatoknak csak a töredéke megvalósul, akkor is látványos fejlődést érhetünk el – jelentette ki a képviselő.

Forrás: Kutasi Hírek