Székkutason vannak elismerésre méltó pillanatok, a közösség magára talált – mondta Lázár János, országgyűlési képviselő a Székkutasi Kistermelők Szövetsége által rendezett megemlékező ünnepségen, melyet immáron 21. alkalommal tartottak meg a településen.

\"\"

A Székkutasi Kistermelők Szövetsége az elmúlt évek hagyományait követve idén is megemlékezett az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról. A megemlékezést március 14-én, csütörtökön a Fűzfa Vendéglőben tartották, melyen több mint százan vettek részt.

\"\"

A Kistermelők Szövetsége immáron 21. alkalommal rendezte meg az ünnepséget – mondta Szél István, polgármester, aki elsőnek 2011. márciusában vett részt a ceremónián. Az est folyamán a település első embere köszöntötte a megjelenteket, majd Lázár János, országgyűlési képviselő mondott ünnepi köszöntőt.

\"\"

„Azt kívánom, hogy képesek legyünk megállni egy kicsit visszatekinteni és megbecsülni az ünnepeinket. Ne az árulást, az összeesküvést lássuk 1849-ből, hanem a bátorságot, az önzetlenséget, a hősiességet, valamint nemzetünk nagyságát. Mi magyarok igenis emeljük fel a fejünket és legyünk büszkék arra, hogy ehhez a néphez tartozunk” – mondta Lázár János.

Székkutason vannak elismerésre méltó pillanatok – folytatta az országgyűlési képviselő, aki hozzátette, hogy a közösség magára talált. A képviselő testület, a civil közösség és a gazdatársadalom összefogásával jó dolgok történnek a településen. Sikerült rendezni a lezáratlan ügyeket és most látványos fejlesztések következnek, ami ismét csak az áldozat és a bátorság eredményeit bizonyítja – zárta Lázár János.

Rostás János, a Kistermelők Szövetségének alelnöke elmondta: a székkutasi gazdák között nagyon nagy az összetartozás érzése, a szabadság szeretete és a jelen rendezvény remek alkalom arra, hogy együtt emlékezzenek, beszélgessenek a megemlékezés résztvevői.

Forrás: promenad.hu