Fejlesztések, beruházások megvalósításához számos út vezet, ilyen a pályázat is. A Rádió 7 kedd délelőtti LEADER Magazinjában a pályázati eljárásról, a pályázat megírásáról és a finanszírozásáról kérdeztük vendégeinket, Szél Istvánt, a Vásárhelyi Vidék Jövőéért Egyesület elnökét, Talmácsi Krisztián pályázati referenst és Balázs Zsoltot, az Anker 09 Kft ügyvezetőjét.

\"\"

Állványvásárlásra, tehát eszközbeszerzésre nyújtottuk be a pályázatot még 2009-ben, ami jelenleg a harmadik ütemnél tart éppen – tudtuk meg Balázs Zsolttól, aki kifejtette, a megvásárolandó állványok darabszámát négy részre osztották, az első két ütem után járó összeget már átutalták, a harmadiké még folyamatban van. Az Anker 009 Kft ügyvezetője elmondta, hogy önmagában az állványbeszerzés nettó 70 millió forint, aminek a támogatási intenzitása 60 százalékos, ez 41,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást jelent.

Szél István elmondta, ezek a pályázati lehetőségek mindenki számára nagy lehetőség, hiszen minden vállalkozás érdeke, hogy fejlesszen, az innovatív elképzeléseit megvalósítsa. Az egyesület elnökétől megtudtuk, egyre több olyan vállalkozás van a hódmezővásárhelyi térségben, amelyeknek a Vásárhelyi Vidék Jövőéért Egyesület segíteni tudott.

Az idei év tavaszán a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal meg fogja hirdetni a hódmezővásárhelyi térségben azt a pályázati keretösszeget, amelyre majd vállalkozások tudnak indulni – mondta el Szél István, majd hozzátette, közel 250 millió forint összegben lesz meghirdetve, melyre jobbára hódmezővásárhelyi vállalkozások tudnak pályázni.

Talmácsi Krisztián elmondta sokkal kevesebb a lehetőség a hiánypótlásra, ezért nagyon oda kell figyelni. Legtöbben az árajánlatoknál vétenek hibát, de ha nem csatolnak műszaki leírást, vagy hiányzik egy aláírás, már el kell utasítaniuk a pályázatot. Számítani kell a vállalkozásoknak arra, hogy a vállalások teljesítését ellenőrizni fogják, ahol ha indokolatlan eltérést tapasztalnak, akkor elesnek a pályázattól.


 Forrás: promenad.hu