Szombaton este a HFC vegyes csapata ellen játszotta első felkészülési találkozóját a Székkutas TC megyei II. osztályban szereplő labdarúgó-együttese.

A kutasiakhoz Tótkomlósról visszatért a télen Hadfaludy László, míg Berta Gergelyt és a HFC-ben éveken át csiszolódott Török Rolandot Nagymágocsról igazolták le. A vásárhelyi találkozón Hadfaludy a védelem oszlopának bizonyult, Berta Gergely bemutatkozása balszerencsésre sikerült, hiszen öngólt vétett, míg Török Roland nem lépett pályára. A községi csapat vázát még mindig az egykoron magasabb osztályt is megjárt labdarúgók – többek között Borsodi Szabolcs, Balogh László és Katona Zsolt – alkotják, de az idő rajtuk is múlik, ami – nem megsértve őket, de – egyre inkább játékukon is érződik.

Szükség lenne minél több fiatal beépítésére, mint ahogy a kapuskérdés sem látszik megoldottnak, hiszen ha Lipcsei bajnoki mérkőzéseken is megengedi magának azt az alpári stílust, amelyet a szombat esti edzőmérkőzésen megengedett, akkor gyakran jut neki bőven az öltözői meleg vízből, miközben csapattársai megfogyatkozva küzdenek az ellenfelükkel. A mérkőzésen érződött, hogy a vásárhelyi fiatalok lényegesen előrébb tartanak a felkészülésben, nagyrészt az ő akaratuk érvényesült, és úgy nyertek két góllal, hogy közben egy büntetőt is kihagytak.
Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC vegyes – Székkutas TC 2-0 (1-0).
Felkészülési mérkőzés. Hódmezővásárhely.
HFC vegyes: Gábor V. – Szabó Márk Ferenc, Nagy Á., Szentirmai, Jesenszki – Muzsik, Király D. Paczuk P., Molnár Zs. – Hanga, Borbély. Csere: Nagyistván (kapus), Brezovai, Dezső V., Papós, Lukács. Edző: Rostás Károly.
Székkutas: Lipcsei – Nagy Sz., Nalesnyik, Hatfaludy, Berta G. – Forrai L., Kovács A., Iványi – Katona, Borsodi, Sipos. Csere: Balogh L., Forrai T., Tóth R. Edző: Nagy István.
Góllövők: Berta G. (öngól) és Lukács T.


Forrás: Szegedma