Dr. Bakos Attila január elsejétől kezdte meg a háziorvosi tevékenységet Székkutason, ahol már az elmúlt másfél hétben nagy munkába fogott.

A Szegedi Egyetemen végzett orvosnak önálló körzete még nem volt, aminek most nagyon örül, de az eddigi sürgősségi tudását a továbbiakban is szeretné karbantartani.

\"http://static.promenad.hu/article/12/33/45/6f457c405f1e39d33d334f98a06ca1de_normal.jpg\"

– Január elsejétől az I. és a II. számú körzetet kaptam meg, de ezeket nem szeretem szétválasztani, így inkább úgy mondom, hogy én vagyok a település új háziorvosa, és remélem, hogy a következő 40 évben is így marad – mondta dr. Bakos Attila.

– A településen már az első héten nagy munkába fogtunk, ugyanis leltároztunk, de mellette a szokásos teendők ugyanúgy zajlottak, így a betegek nem érezhettek semmit. Az önkormányzattal remek a kapcsolatom, közösen azon fáradoztunk, hogy a vérvétel továbbra is megmaradhasson a településen, és ne kelljen más városba utazniuk a lakosoknak. Ezt sikerült is megtartani – jelentette ki az orvos.

– Mindezek mellett jó néhány új eszközt rendeltem, amik nem tartoznak az alapfelszereltség közé, de úgy gondolom, hogy szükségünk van rá – mondta el az első intézkedéseit dr. Bakos Attila, akitől azt is megtudtuk, hogy már a számítógépes rendszert is modernizáltatta, sőt egy új háziorvos programot telepítettek fel a gépekre, ami nagyon jól működik.

Ezzel a programmal rugalmasabban tudjuk majd a betegeket ellátni, csökken a várakozási idő – részletezte a program lényegét az orvos, aki hozzátette: ez nem az első másfél hétre igaz, ugyanis először meg kell, hogy ismerjem a betegeket, valamint át kell nézzem a zárójelentéseket.

Dr. Bakos Attila azt tervezi, hogy a különböző szűrővizsgálatok továbbra is helyben legyenek. Ezért arra kéri a lakosokat, hogy kérdezzenek, ugyanis nagyon fontos, hogy minél több ingyenes szűrővizsgálatot tudjanak a településre szervezni.

Székkutas új háziorvosa jelenleg még Hódmezővásárhelyen él, de az év végére, valamint, ha minden jól megy, akkor már hamarabb Kutasra költözik.

Forrás: Kutasi Hírek