Négy újszülöttet is köszöntöttek december 19-én Székkutason, ahol virágcsokorral, kuponnal és egy kis finomsággal lepték meg a családokat. Szél István, polgármestertől megtudtuk: idén 13 gyerek született a településen.

Szinte egész délelőtt újszülötteket köszöntöttek a településen. 9 órakor már Lászlai Nóra Lilinél csengettek, ahol Lászlai János és Udvari Katalin második kislányát lepték meg egy kis csomaggal. Fél óra múlva László Tibor és Kolac Csilla, Lili nevű gyermekének köszöntésére került sor.

Nem sokkal később Fazekas Hannát látogatták meg a település vezetői. Hanna, Fazekas Levente és Ambrus Edit első gyermeke. Továbbá egy újabb Rostás Péterrel nőtt Székkutas lakosságának száma, ugyanis az alpolgármester unokája született meg. Rostás Péter és Kapás Szabina első gyermekét az apuka és a nagyapa után nevezték el.

Idén 13 gyermek született Székkutason, ami örvendetes. Ez a szám az elmúlt évhez képest jobb, de egy átlagos számnak mondható a település életében – mondta Szél István polgármester, aki hozzátette: úgy gondolom, meg lehetünk elégedve a szülőkkel, hogy ebben a válságos időszakban mernek gyermeket vállalni. A polgármester minden családnak a település segítségét ajánlotta fel: bármilyen problémájuk van forduljanak nyugodtan az Önkormányzathoz, hiszen köztudott, hogy egy-egy gyermek felnevelése igen költséges feladat - zárta Szél István.

Forrás: promenad.hu