Jó néhány éve minden december 5-én Székkutasra is megérkezik a Mikulás, ám az idén olyan sok gyermeket talált, hogy majdnem kétszer kellett kerülnie édességekkel. A táltos paripaként száguldó rénszarvasokat és hajtójukat ezúttal is Fehér Imre és lovai személyesítették meg, míg a pirosruhás bőrébe Mihály Ferenc kertbarát-köri elnök bújt, mondta el Kovácsné Rostás Erzsébet kulturális tanácsnok.

\"\"

Az idei mikulásjáráshoz a tavalyinál is többen csatlakoztak támogatóként civilek és magánszemélyek egyaránt, így aztán a lovas fogatról a jóságos Mikulás akkora zsákkal szállt le, hogy abba egy nagyobbacska rossz gyerkőc is belefért volna - persze ha lenne ilyen Székkutason.

\"\"

A gyerekek kitörő örömmel fogadták a téli vendéget, aki egy pár kört tett a faluban is, bár sok gyerkőcöt otthonába nem találhatott, mivel zsúfolásig megtelt a művelődési ház előtere. Édesség, apróság, szaloncukor, gyümölcs jutott mindenkinek, még a legkisebbeknek is, akik közül az idei év újszülöttjei közül is sokat elhoztak szüleik.

 Forrás: promenad.hu

\"\"