Székkutas önkormányzata az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert támogatást, hogy a település belvíz által leginkább sújtott területén megoldják a vízelvezetést. A 2000-ben megépült rendszer már akkor alkalmatlan volt arra, hogy a településről elvigye a vizet, folyamatosan visszaduzzaszt, és a szintezésével is vannak problémák – tájékoztatta lapunkat Szél István polgármester.

Két nagyon vizes esztendő után a település a pályázat révén nagy lehetőséghez jutott – szögezte le a polgármester, akitől megtudtuk, a 64,8 millió forintos összköltségű beruházás révén megoldódik az Orosháza felől érkező vizek elvezetése, amely főleg a Németh László utcán és környékén okozott gondokat. Az önkormányzati önrész 10 százalék.

Mintegy 3 ezer folyóméter főleg nyíltszelvényű, földmedrű és burkolt gravitációs csatorna kerül kiépítésre, a közutak alatt és a kapubejáróknál átereszekkel. A beruházás közvetlenül 44 lakóingatlant és 132 főt érint.

Szél István hozzátette, a munkálatok termőterületeket is érintenek, ezért a betakarítást követően, jövő nyáron kezdenék el a kivitelezést, és várhatóan ősszel, kora télen fejeznék be. A polgármester hangsúlyozta, ezzel nem tekintik lezártnak a belvíz kérdést, a település többi részén is rendezni kívánják ezt a problémát.

Forrás: Kutasi Hírek